Paris'te polise bıçaklı saldırı teşebbüsünde bulunan saldırgan vurularak etkisiz hale getirildi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Paris'te polise bıçaklı saldırı teşebbüsünde bulunan saldırgan vurularak etkisiz hale getirildi

13.02.2026 22:10

Fransa'nın Paris kentinde Arc de Triomphe anıtı yakınlarında bir polis memuruna bıçakla saldırmaya çalışan şüpheli, başka bir polis memurunun müdahalesiyle etkisiz hale getirildi. Olay sonrasında bölgede güvenlik önlemleri artırıldı ve terör bağlantısı olup olmadığı inceleniyor.

Fransa'nın başkenti Paris'teki Arc de Triomphe anıtı (Zafer Takı) yakınlarında bir polis memuruna bıçaklı saldırı girişiminde bulunan şüpheli, olay yerindeki başka bir polisin silahıyla ateş açması sonucu etkisiz hale getirildi.

Fransa'nın başkenti Paris'teki tarihi Arc de Triomphe anıtı (Zafer Takı) yakınlarında bir polis memuruna yönelik bıçaklı saldırı girişimi yaşandı. Paris 8. Bölge Belediye Başkanlığı'nın açıklamasına göre, yerel saat ile 18.00 sıralarında bir bıçaklı saldırgan anıt yakınlarındaki bir polis memuruna saldırmaya çalışırken olay yerinde bulunan ikinci bir polis memuru, saldırganı etkisiz hale getirmek amacıyla silahıyla ateş açtı. Kaynaklar, polisin müdahalesi sonucunda şüphelinin olay yerinde hayatını kaybettiğini bildirirken, saldırganın daha önce çeşitli asayiş olaylarına karıştığı ve güvenlik birimlerince tanındığını öne sürdü. Turistik bölgede yoğun panik anlarına neden olayın ardından anıt çevresinde güvenlik önlemleri artırılırken bölge halkı ve turistler geçici süreyle olay yerinden uzaklaştırıldı.

Fransa Terörle Mücadele Savcılığı, olaydan haberdar olduklarını ve saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Olayın terör bağlantısının olup olmadığına ilişkin incelemelerin sürdüğü bildirildi. - PARİS

Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa Paris'te polise bıçaklı saldırı teşebbüsünde bulunan saldırgan vurularak etkisiz hale getirildi - Son Dakika


Advertisement