Ras Tanura Tesisi'ne İHA Saldırısı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Ras Tanura Tesisi'ne İHA Saldırısı

04.03.2026 13:32

Suudi Aramco'nun rafinerisine İran yapımı İHA ile saldırı düzenlendi, hasar bildirilmedi.

Suudi Arabistan'ın ulusal petrol ve doğalgaz şirketi Suudi Aramco'nun en büyük yerli rafinerisine ev sahipliği yapan Ras Tanura Tesisi'ne yeni bir insansız hava aracı (İHA) saldırısı gerçekleştirildi.

ABD ile İsrail'in cumartesi günü İran'a yönelik başlattığı saldırılara Tahran yönetimi misillemelerle cevap veriyor. Orta Doğu ülkelerinin birçoğunda saldırılar düzenlenirken, özellikle limanlar ile petrol şirketleri ve tankerler hedef alınıyor. Suudi Arabistan'nın ulusal petrol ve doğalgaz şirketi Suudi Aramco'nun en büyük yerli rafinerisine ev sahipliği yapan Ras Tanura Tesisi'ne insansız hava aracı (İHA) ile saldırı gerçekleştirildi. Suudi yetkili, Pazartesi günü de saldırıya uğrayan tesisin kapalı olduğunu belirtti.

Suudi Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, dron saldırısının ardından herhangi bir hasar bildirilmediği aktarıldı.

Saldırının ardından tesis kapatılmıştı

Ras Tanura Tesisi'ne pazartesi günü İran yapımı Shahed-136 tipi insansız hava aracı (İHA) ile saldırı düzenlenmişti. Saldırı sonrası tesiste yangın çıkmış, olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmamıştı. Saldırının ardından tesis kapatılmıştı. - RİYAD

Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa Ras Tanura Tesisi'ne İHA Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement