Türkiye'de MOSSAD'a bilgi aktardıkları iddia edilen 7 şüpheliye tutuklama talebi - Son Dakika
3.Sayfa

Türkiye'de MOSSAD'a bilgi aktardıkları iddia edilen 7 şüpheliye tutuklama talebi

Türkiye\'de MOSSAD\'a bilgi aktardıkları iddia edilen 7 şüpheliye tutuklama talebi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İsrail İstihbarat Servisi MOSSAD'a bilgi aktardıkları iddia edilen 7 şüpheli tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Şüphelilerin adres tespiti ve uçuş bilgileri gibi hassas verileri maddi menfaat karşılığında MOSSAD'a ilettikleri iddia ediliyor.

05.02.2024 20:13  Güncelleme: 06:13

Türkiye'de MOSSAD'a bilgi aktardıkları iddia edilen 7 şüpheli tutuklandı

İSTANBUL - Türkiye'de İsrail İstihbarat Servisi MOSSAD'a bilgi aktardıkları iddia edilen 7 şüpheli çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından İsrail İstihbarat Servisi MOSSAD'ın Türkiye'deki faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde; adres tespiti, uçuş bilgileri gibi hassas verileri maddi menfaat karşılığında MOSSAD'a bilgi olarak aktardıkları iddia edilen 9 şüpheli belirlenmiş, 7 şüpheli yakalanmıştı. Tespit edilen şüphelilerden 2'sinin daha önceki operasyonlarda tutuklanarak cezaevinde olduğu, 7'sinin ise daha önce hakkında işlem yapılmadığı öğrenilmişti.

7 şüpheli tutuklandı

Konuya ilişkin emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Burada Savcılığa ifade veren şüphelilerden 7'si çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 2 şüpheliye ise çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe adli kontrol tedbiri uygulandı.

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement