Ehliyethane 24 deneme sınavı - Son Dakika
Advertorial Sondakika

Ehliyethane 24 deneme sınavı

Ehliyethane 24 deneme sınavı

Ehliyethane 24 deneme sınavı ile ehliyet sınavına hazırlanmak artık çok kolay. Hazırlanan 24 deneme sınavı, son 10 yılda ehliyet sınavında çıkmış 10.000 soru arasından seçilerek oluşturulmuştur.

24.04.2019 10:35
İlandır

, artık merkezi sınavla değil elektronik olarak yapılıyor. Bütün illerde elektronik sınav salonları oluşturuldu ve adaylar bu salonlarda sınava giriyor.

Sınavda toplam 50 soru sorulmakta ve bu soruların;

¦ 12 tanesi ilk yardım

¦ 23 tanesi trafik ve çevre bilgisi

¦ 9 tanesi motor ve araç tekniği

¦ 6 tanesi ise trafik adabı

derslerinden gelmektedir. Adayların e sınavdan başarılı olabilmeleri için 50 sorudan en az 35 tanesini doğru yanıtlamaları ve 70 puan almaları gerekmektedir. Elektronik sınav toplam 50 dakika sürmektedir. Aşağıdan deneme sınavı ve çıkmış soruları çözerek sınava hazırlanabilirsiniz.

Ehliyet sınav sonuçları

Ehliyet sınav sonuçları, sınavınız sona erdiğinde hemen belli olmaktadır. Salon görevlisi size bilgisayardan sınav sonucunuzu yazdırarak tebliğ eder. Sınav sonucunuza yada sorulara itiraz etmek isterseniz 20 TL itiraz ücreti yatırarak dekont ve itiraz dilekçesi ile başvuru yapmalısınız.

Elektronik ehliyet sınavı ne zaman yapılır?

Elektronik sınav hakkında en çok merak edilen konu e-sınav tarihleridir. Merkezi sınavlar, yılın yalnızca belirli tarihlerinde yapılmakta ve sınava girecek adaylar aylarca beklemek zorunda kalmaktaydı. Elektronik sınav için aylarca beklemiyorsunuz. "Özel MTSK Modülü" üzerinden sürücü kursu tarafından randevunuz alınıyor ve randevu tarihinde sınavınız yapılıyor.

Elektronik ehliyet sınavı yapılan e-sınav salonlarının kontenjanları sınırlı ve bütün illerde de olmadığından randevu verilen tarihler bazen uzayabilmektedir. Bazı arkadaşlara 1.5 ay sonrasına randevu verilmektedir.

Elektronik Sınav Giriş Hakkı

Elektronik sınav için başvuru yapan adayların sınava 4 kez giriş hakkı bulunmaktadır. Sınavdan başarısız olan adaylar bir sonraki sınav için en erken 15 gün en geç 45 gün sonrasına randevu alır ve tekrar girerler. Elektronik sınava girip başarısız olan adaylar 45 gün içerisinde tekrar randevu almazsa bir sınav hakkını daha kullanmış sayılırlar.

Elektronik sınava kimler girebilir?

Teorik eğitimini tamamlayan, e-sınav ücretini yatırıp randevusunu alan bütün adaylar elektronik sınava başvurabilir.

E-Sınav Başvuru

Elektronik sınav başvurunuzu yapabilmek için e-sınav ücretini yatırmış olmanız gerekmektedir. Ücretin yatırılmasından sonra başvuru ekranı açılmaktadır. Sınav ücretini yatıran adaylar sınav için başvuru işlemlerini sürücü kursu müdürlüğü aracılığı ile yapmaktadır. Başvurunuzu yaptıktan sonraki 2-3 gün içerisinde randevu tarihiniz belli olmaktadır.

E-Sınav Randevu Değiştirme

Randevu tarihi belli olan adaylar, e-sınav tarihinden en geç 3 gün önce randevusunu değiştirebilir, aksi durumda sınava girmek zorundadır. Randevu alıp sınava girmeyen adaylar, 1 hakkını kullanmış sayılır.

E-sınav Giriş Belgesi

Elektronik sınava girecek adaylar yanında sınav giriş belgesi ile beraber sınav salonuna gitmelidir. Sınav giriş belgeniz renkli ve fotoğraflı olup üzerinde; sınava gireceğiniz salon ve kimlik bilgileriniz yer alır.

Elektronik sınav için giriş belgenizi sürücü kursu müdürlüğünüzden alıyorsunuz. Sınav giriş belgesi olmayan adayları sınava almıyorlar, bu konuda özellikle dikkatli olun.

Son Dakika Advertorial Sondakika Ehliyethane 24 deneme sınavı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement