ABD'de Sürpriz İstifa Kararı - Son Dakika
Dünya

ABD'de Sürpriz İstifa Kararı

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, Başkan Obama'nın talebi üzerine istifa kararı aldı. Bakanın istifasının nedeninin yanlış IŞİD stratejisinin olduğu belirtiliyor.

24.11.2014 16:33  Güncelleme: 19:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel istifa etti, halefi göreve başlayana kadar Savunma Bakanlığı'nı sürdürecek. Hagel, Obama'nın talebi üzerine Savunma Bakanlığı'nı görevini bırakma kararı aldı.

ABD Başkanı Barack Obama, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Son iki yıldır Hagel ile çalışmış olmaktan ötürü çok mutluyum" dedi.

GAZETELER ÖNCEDEN DUYURDU

Amerikan New York Times gazetesine konuşan ABD'li üst düzey yetkililer, ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel'in istifa edeceğini duyurmuştu. Associated Press'e konuşan bir Savunma Bakanlığı yetkilisi, Hagel'ın istifa mektubunun Obama tarafından kabul edildiğini söylemişti.

Reuters'ın haberine göre, Hagel kamuoyunda sürpriz olarak algılanan istifa kararını birkaç haftadır Obama'yla ele alıyordu.

IŞİD'İN FATURASI KESİLDİ!

Hagel'in istifa sebebinin, ABD'nin IŞİD stratejisindeki başarısızlık olduğu düşünülüyor. Öte yandan istifa kararının arkasında ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD ile ilgili yeni bir stratejik plan hazırlığı içinde olduğu iddialarının da yatıyor olabileceği belirtiliyor. Cumhuriyetçi bakanın istifasını isteyen ABD Başkanı Obama'nın "IŞİD tehdidine karşı, Hagel'inkinden daha farklı bir yaklaşım gerektiğini düşündüğü" ifade ediliyor.

Hagel'ın yerine geçebilecek isimler arasında; Savunma Bakanlığı eski müsteşarlarından Michele Flournoy, eski bir subay olan Rhode Island Senatörü Jack Reed ve eski savunma bakan yardımcılarından Ashton Carter'ın bulunduğu kaydediliyor.

OBAMA, BASIN TOPLANTISI YAPTI

Hagel'ın istifa mektubunu kabul eden Obama, kabinesindeki tek Cumhuriyetçi isim olan 68 yaşındaki bakanla birlikte kameraların karşısına geçti.

İkilinin Rose Garden'da düzenlediği ortak basın toplantısında Obama, Hagel'a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Obama, "Hagel geçen ay bana, savunma bakanı olarak görevini tamamlama zamanının geldiğini söyledi" dedi.

Obama, Hagel'ın, halefi ABD Senatosu tarafından onaylanana kadar savunma bakanlığı görevini sürdüreceğini belirtti.

ABD\'de Sürpriz İstifa Kararı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya ABD'de Sürpriz İstifa Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement