Esad, Genel Af Kararını Onayladı - Son Dakika
Dünya

Esad, Genel Af Kararını Onayladı

Esad, Genel Af Kararını Onayladı

Suriye'de Cumhurbaşkanlığı koltuğuna 3'üncü kez oturan Beşar Esad, ilk iş olarak "genel af" ilan etti.

09.06.2014 16:31  Güncelleme: 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'de Cumhurbaşkanlığı koltuğuna 3'üncü kez oturan Beşar Esad, ilk iş olarak 09 Haziran 2014 tarihinden önce işlenen suçlar için genel af öngören 2014/22 sayılı yasama kararını onayladı.

İDAM CEZALARI AFFEDİLECEK

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad bugün, 09 Haziran 2014 tarihinden önce işlenen suçlar için genel af öngören 2014/22 sayılı yasama kararını onayladı. Yasama kararı gereğince idam cezası işlenen suça göre ömür boyu ağırlaştırılmış hapis cezası ya da ömür boyu tutukluluk cezasına dönüşürken, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası ise ağırlaştırılmış 20 yıl hapis cezasına dönüşüyor.

FİRARİLER TESLİM OLUNCA FAYDALANABİLECEK

Yasama kararı aynı zamanda tedavisi olmayan hastalığa yakalanan ya da yetmiş yaşını tamamlayan mahkumların tüm cezalarının da affedilmesini öngörüyor. Yasama kararı maddelerinde genel aftan kimlerin faydalanacağı ya da kimlerin faydalanamayacağını açıklarken, firari yada kanun kaçaklarının ancak teslim olmaları halinde faydalanabileceklerini belirtiyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Esad, Genel Af Kararını Onayladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • deniz ayyıldız: 2:191 - Onları nerede yakalarsanız öldürün ve sizi çıkardıkları yerden onları çıkarın. O fitne, öldürmeden daha şiddetlidir. Yalnız Mescid-i Haram yanında onlar sizinle savaşmadıkça siz de onlarla savaşmayın. Fakat sizi öldürmeye kalkışırlarsa, hemen onları öldürün. Kâfirlerin cezası böyledir. 2 1 Yanıtla

Advertisement