Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Temel Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Temel Açıklaması

Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Temel Açıklaması

"Bitkisel üretimde bitki zararlılarına karşı biyolojik mücadele uygulayan çiftçilere destek verilecek"

04.06.2014 10:09

Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, bitkisel üretimde bitki zararlılarına karşı biyolojik mücadele uygulayan çiftçilere destek verileceğini bildirdi.

Temel, yazılı açıklamasında, çiftçilerin zararlılara karşı kimyasal ilaç yerine biyolojik mücadele yöntemi (feromon) veya tuzak kullanabileceğini ifade etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca bitki zararlılarına karşı biyolojik mücadele uygulayan çiftçilere destek sağlanacağını belirten Temel, bu şekilde kimyasal ilaç kullanımını ve üretim maliyetlerini düşürmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Desteklemeden faydalanmak isteyen çiftçilerin üretici kayıt defteri tutması gerektiğini ifade eden Temel, şu bilgileri verdi:

"Örtü altında yetiştirilen domates, biber, patlıcan, hıyar, kabak gibi sebzeler için biyolojik mücadele desteği dekar başına 350 lira, biyoteknik mücadele desteği dekar başına 110 lira, açıkta domates, elma, üzüm ve kayısı için biyoteknik mücadele desteği dekar başına 35 liradır. Çiftçilerimiz elma iç kurdu, salkım güvesi ve yaprak büken gibi zararlılarla mücadelede hem destek alacak hem de kimyasal ilaç masrafları olmayacak."

Biyolojik ve biyoteknik mücadelenin, sağlıklı tarım ürünlerinin yetiştirilmesindeki önemine işaret eden Temel, destekten faydalanmak isteyen çiftçilerin elma ve üzüm için 29 Ağustos, kayısı için 27 Haziran, açıkta domates yetiştiriciliği için 26 Eylül, örtü altı için 31 Aralık tarihine kadar ilçe müdürlüklerine başvurabileceklerini kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Temel Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement