Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Açıklaması

"Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla gerçekleştirilecek ve birçok tarımsal faaliyet alanını kapsayan düşük faizli kredi uygulamasıyla tarımsal maliyetler azaltılarak üreticinin gelir seviyesinin yükseltilmesi hedefleniyor"

10.04.2014 15:56

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla gerçekleştirilecek ve birçok tarımsal faaliyet alanını kapsayan düşük faizli kredi uygulamasıyla tarımsal maliyetlerin azaltılarak, üreticinin gelir seviyesinin yükseltilmesinin hedeflendiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 2014 Düşük Faizli Tarımsal Kredi Uygulama Tebliği'nin Resmi Gazete'de yayımlandığı anımsatıldı.

Üreticilerin finansman ihtiyaçlarının uygun koşullarda karşılanması amacıyla 2004 yılından itibaren kullandırılan düşük faizli kredi uygulamasına 2014 yılında da devam edileceğinin belirtildiği açıklamada, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla gerçekleştirilecek ve toplam 30 kalemde birçok tarımsal faaliyet alanını kapsayan bu uygulamayla tarımsal maliyetlerin azaltılarak üreticinin gelir seviyesinin yükseltilmesinin hedeflendiği bildirildi.

Söz konusu tebliğ ile hayvancılık, modern basınçlı sulama ve yurt içi sertifikalı tohum, fide, fidan üretimi konularında yüzde 100, diğer konularda yüzde 25 ile yüzde 50 faiz indirimi sağlandığı kaydedildi.

Açıklamaya göre düşük faizli kredi uygulamasında; damızlık süt sığırı yetiştiriciliğinde üst limit 20 milyon lira, damızlık etçi sığır, damızlık düve yetiştiriciliği ve kanatlı sektörü damızlık yetiştiriciliğinde üst limit 7,5 milyon lira, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, su ürünleri yetiştiriciliği, yurt içi sertifikalı fidan kullanımı, iyi tarım uygulamaları ve organik tarım uygulamalarında 5 milyon lira, büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, büyükbaş hayvan besiciliği ve kanatlı sektöründe üst limit 3 milyon lira olarak belirlendi.

Düşük faizli kredi uygulamasında ayrıca sulama yatırımları, tarımsal mekanizasyon, çok yıllık yem bitkisi üretimi, küçükbaş hayvan besiciliği, arıcılık ve su ürünleri avcılığında üst limit 1,5 milyon lira, yurt içi sertifikalı tohum, fide, fidan üretimi ve kontrollü örtüaltı tarımında üst limit 10 milyon lira, yurt içi sertifikalı tohum, fide kullanımında üst limit 1 milyon lira, yaygın bitkisel ve hayvansal üretim, arazi alımı ve diğer konularda 500 bin lira oldu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement