İnegöl Tarım Fuarı Kapılarını Açtı - Son Dakika
Ekonomi

İnegöl Tarım Fuarı Kapılarını Açtı

İnegöl Tarım Fuarı Kapılarını Açtı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde 4. Tarım Fuarı başladı.

12.09.2015 17:40

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 4. Tarım Fuarı başladı.

İnegöl Belediyesi öncülüğünde, Modef Fuarcılık'ın ev sahipliğinde, İlçe Tarım Müdürlüğü, Ziraat Odası, Ticaret ve Sanayi Odası ve sivil toplum kuruluşlarının katkıları ile düzenlenen 4'üncü İnegöl Tarım Fuarı (İNTARF) törenle açıldı. Hikmet Şahin Kültürparkı'ndaki fuarın açılışına Kaymakam Ali Akça, CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, belediye başkan yardımcıları Alper Taban, Eşref Yiğit, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, "Köftesi, Oylat kaplıcaları ile ünlü olan ve ülkemizin mobilya başkenti İnegöl'ümüz verimli topraklara sahiptir. İlçemizde 297 bin dekar alanda polikültür tarım yapılmaktadır. Kültür arazilerimizin 178 bin dekarı tarla bitkileri hububat, patates, ayçiçeği, pancar gibi, 95 bin dekarı meyve arazisi, 11 bin 300 dekarı sebze arazisi ve 12 bin 300 dekarı nadas alanlarından oluşmaktadır. 2014 yılı verilerine göre ilçemizde yapılan tarımsal üretimin yüzde 88'i olan bitkisel üretim ile 451 milyon 812 bin TL, yüzde 12'si olan hayvansal üretim ile 64 milyon 437 bin TL ve toplamda 515 milyon 225 bin TL ülke ekonomisine katma değer sağlamaktadır. İnegöl kiraz, şeftali ve elma üretimiyle ilimizde birinci sırada yer alırken son yıllarda yükselen armut ve ceviz üretimiyle de iddialı duruma gelmektedir. Kurşunlu bölgemizde 5 bin dekar malçlı yediveren çilek yetiştiriciliği yapılmakta ve 20 bin ton civarında ürün alınmaktadır. Meyve fidanı üretiminde ilçemiz önemli bir yere sahiptir. Cerrah bölgemiz Türkiye'de çöğür üretimi yapılan tek bölgedir. Son yıllar da Bağcılık da bazı köylerimizde gelişmektedir. İlçemizde 14 bin dekarlık bir alanda 4 bin 200 ton çerezlik ayçiçeği, 17 bin dekarlık alanda da yağlık ayçiçeği üretimi yapılmaktadır" dedi.

Çelik, İnegöl'de hayvancılığında da geliştiğini ifade etti. Normal şartlarda İnegöl Tarım Fuarı'nı açık havada yapmayı planladıklarını, fakat hava faaliyetlerinden dolayı fuarı içeriye almak zorunda kaldıklarını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ise, "Şehrimiz büyüyor. Sanayi faaliyetlerinin yanı sıra tarım faaliyetleri de hız kesmeden devam ediyor. Bizler şehrimizin büyümesine öncü olmaya, sektörlerin ihtiyaçlarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Memleketimizde yaşanan olumsuzlukların son bulması umuduyla fuarımızın ülkemize, ilçemize ve katılımcılarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 4 gün sürecek İnegöl Tarım Fuarı açıldı. Davetliler, 15 tarım kooperatifinin stant açtığı fuarı gezdi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi İnegöl Tarım Fuarı Kapılarını Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement