Irkçı Reklamı ile Büyük Tepki Çeken H&M'in Güney Afrika'daki Mağazalarının Altını Üstüne Getirdiler - Son Dakika
Ekonomi

Irkçı Reklamı ile Büyük Tepki Çeken H&M'in Güney Afrika'daki Mağazalarının Altını Üstüne Getirdiler

Irkçı reklam afişi ile büyük tepki toplayan İsveçli giyim mağazası H&M'in Güney Afrika'da mağazaları büyük protestolara sahne oldu. Bazı mağazalara giren aktivistler içerisini yerle bir etti.

13.01.2018 17:27  Güncelleme: 17:32

H & M mağazalarının ırkçı reklamı büyük tepki çekmeye devam ederken, Güney Afrika'da olaylar daha da büyüdü. Güney Afrika'nın Ekonomik Özgürlük Savaşçıları isimli grup, H & M mağazalarında birinin önünde eylem yaptı.

MAĞAZALARI YERLE BİR ETTİLER

Reklam kataloğunda, 5 yaşındaki siyahi bir çocuk mankenin üzerine "ormandaki en havalı maymunu" yazan tişört giydiren mağazanın pek çok şubesi protestolara sahne oldu. Ülkenin Sandton'ın banliyölerinde bulunan amiral gemisi mağaza da dahil olmak üzere dükkanların önünde toplanan protestoculardan bazıları içeri girerek etrafa zarar verdi.

EYLEMCİLER KARARLI

Polisin olaylar esnasında plastik mermi kullandığı açıklanırken, Güney Afrikalı aktivistlerin İsveç markasının peşini bırakmayacağı ile ilgili yorumlar yapıldı.

Öceden iyi organize edilmiş olan kitlesel mağaza istilaları dalgası, cumartesi sabahı mağazalar açıldıktan kısa bir süre sonra başladı, kaosun resimleri ve videoları sosyal medyayı salladı. Menlyn Park mağazasında alındığı anlaşılan görüntülerde eylemcilerin mağazanın altını üstüne getirdiği görüldü.

62 ülkede 4500 mağazası olan şirket Güney Afrika'daki ilk mağazasını 2 sene önce açmıştı.

Irkçı Reklamı ile Büyük Tepki Çeken H&M\'in Güney Afrika\'daki Mağazalarının Altını Üstüne Getirdiler

Son Dakika Ekonomi Irkçı Reklamı ile Büyük Tepki Çeken H&M'in Güney Afrika'daki Mağazalarının Altını Üstüne Getirdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • İstanbul: Bizde israil ve ingiliz ürünlerine yapsak ne güzel olurdu, 13 5 Yanıtla
  • İyi yapmıslar: Bravo 9 5 Yanıtla
  • Mıstık: Güçlülerin dünyası bu dünya eğitimde ilimde üretimde üstün olan zayıfı eziyor aşşalıyor arapar ve zenciler artık bir öz eleştiri yapmalıdır yoksa daha cok ezilirler 8 1 Yanıtla
  • Yavuz: Batı afrikayı sömürerek bugünkü rahatlığını yaşıyor. Komşunuz sizin tarlanızı ekse evinizi soysa üstüne birde sizi çalıştırsa, sonrada lük içinde yaşayıp sizin fakirliğiniz izlerken siz ona imrenerek bakar mısınız? bugünün batısına bakarken (sömürge bakanı olan ingiltereye örneğin) 0 0 Yanıtla
  • dursun mursal: Dilek sağlamol ne güzel maymunsun sen farkında olmanda güzel 0 0 Yanıtla
  • Serdar bitirim: Ya bunlarda oldu bitti bir kipir var aynısı beyaz bir çocuk olsa hiç sorun yoktu 0 0 Yanıtla
  • 77: O tişörtü bir sarışına bir kızıla yada bir çekiğe giydirselerdi o giyen kişi maymun mu olurdu 0 0 Yanıtla

Advertisement