Lpg Tüplerinde Takip Sistemi Dönemi - Son Dakika
Ekonomi

Lpg Tüplerinde Takip Sistemi Dönemi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)'nın girişimi ile beraberliğinde hazırlanan LPG tüpleri ile ilgili değişiklik dün Resmi Gazete'de yayınlandı ve yürürlüğe girdi.

15.04.2018 12:44

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)'nın girişimi ile beraberliğinde hazırlanan LPG tüpleri ile ilgili değişiklik dün Resmi Gazete'de yayınlandı ve yürürlüğe girdi. Hazırlanan ve yürürlüğe giren düzenleme ile LPG tüpleri ile ilgili takip sisteminin kurulması amacı ile daha önce dağıtıcılara verilen sürenin 2019 yılının sonuna kadar uzatıldığı öğrenildi.

LPG Tüplerinin Piyasada Takip Edilmesine İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ başlığı ile yürürlüğe giren düzenleme ile daha önce 15 Ekim 2016 tarihinden itibaren en fazla on sekiz ay içerisinde takip sisteminin kurulabilmesine dair yer alan hükmün değiştiği öğrenilerek, değişiklik sonucu yetkili dağıtımcı şirketlere 31 Aralık 3019 tarihine kadar da ek süre tanındığı görüldü.

Belirtilen tarihlerden sonra kimliklendirilmemiş ve karekod etiketine olmayan LPG tümlerinin dolum tesislerinde bulundurulmayacağı, doldurulup satışının gerçekleştirilmeyeceği bilgisine ulaşıldı.

Kaynak: enerjienstitusu.com

Son Dakika Ekonomi Lpg Tüplerinde Takip Sistemi Dönemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement