Skt'nın 2007 Yılı Ciro Hedefi 15 Milyon Dolar - Son Dakika
Ekonomi

Skt'nın 2007 Yılı Ciro Hedefi 15 Milyon Dolar

Skt Giyim Sanayi ve Ticaret A.ş Genel Müdürü Musa Moris Basmacı, 2007 Yılı Sonunda 15 Milyon Dolar Ciro Hedeflediklerini Söyledi.

11.04.2007 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SKT Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş Genel Müdürü Musa Moris Basmacı, 2007 yılı sonunda 15 milyon dolar ciro hedeflediklerini söyledi.

Basmacı, Adana'da Turgut Özal Bulvarı'nda Otlet Uptown Mağazası'nın açılışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Otlet Uptown mağazalarının 16'ya ulaştığını, 2007 yılı sonunda ise 31'e ulaşacağını belirtti. 25 Ocak 2007 itibariyle Yünsa ile ortaklık gerçekleştirdiklerini belirten Basmacı, "Yünsa'nın yüzde 70 oranında ortaklık payı var. Sabancı, tekstil-konfeksiyon olarak perakende sektörüne holding olarak geçiş planlamıştır. Bunun için de 8-10 yıllık bir plan yapıldı" dedi. 150 civarında yurtiçi mağaza planları olduğunu belirten Basmacı şunları söyledi:

"Bu dönem zarfında hem yurtiçi hem yurtdışı mağaza planlarımız var. Şu anda yurtdışında mağaza çalışmaları sürmekte. İzmir Karşıyaka'da yeni bir mağaza açılışımız olacak, orası da bitti. Adana'da da bugün iki mağazanın birden açılışını yapıyoruz. Mağaza sayısı 16'ya ulaştı, bir de 8 tane Uptown bayilerimiz var. 24 noktamız var. Bu sene sonuna kadar 8-10 tane mağaza açılacak. Ayda 2 tane mağaza açmayı planlıyoruz. Bu mağazalar kendi mağazalarımız şeklinde olacak. Bir Türk markası olarak yurtdışında da büyümek istiyoruz. Yurtdışında mağaza henüz yok. Avrupa ülkeleriyle ilgili pazar araştırmalarımız var, noktalanma aşamasına geldi. Yurtdışı mağazalarımız 2007 yılında devreye girer diye planlıyoruz. Bu konuda yakın ülkelere hedeflenmiş durumdayız."

Basmacı, Uptown firmasını temsil eden SKT firması olduğunu, ancak Yünsa kumaşlarının ağırlıklı olduğunu vurgulayarak, "SKT olarak 2007 ciro hedefi, 15 milyon dolar. Önümüzdeki seneler bu daha da artacak. SKT Şirketi'nin üretim merkezi İzmir'de. Kendi markalarımızla ihracat yapıyoruz. Üretimin yüzde 45'i ihracat hedefleniyor. Uptown yüzde 100 Türk markası. Klasik erkek giyimine yönelik. SKT bünyesinde Pallo Poverri isimli markamız da var. Bu markalı ürünlerimiz yurtdışı pazarlarda boy gösteriyor" dedi.

Sabancı Holding Tekstil Grup Başkanı Yakup Güngör'ün katıldığı törenle Outlet Utown Mağazası'nın açılışı yapıldı.

(FK-AB-NÇ-NÇ-E)

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Skt'nın 2007 Yılı Ciro Hedefi 15 Milyon Dolar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement