TMO Pirinçte Spekülasyona Karşı Harekete Geçti - Son Dakika
Ekonomi

TMO Pirinçte Spekülasyona Karşı Harekete Geçti

TMO Pirinçte Spekülasyona Karşı Harekete Geçti

TMO Genel Müdür Yardımcısı Erdoğan: "Pirinç ithalatı için ihale kararı aldık.

20.12.2013 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HÜSEYİN DEMİR - Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Erdoğan, pirinç fiyatlarında spekülasyona izin vermeyeceklerini belirterek, "Pirinç ithalatı için ihale kararı aldık. 100 bin tona kadar pirinç ithal etme yetkimiz var" dedi.

AA muhabirine açıklama yapan Erdoğan, Türkiye'de pirinç üretiminin geçen yıldan fazla olmasına ve yıllık ihtiyacın çok üstünde stok bulunmasına rağmen, fiyatlarda spekülatif hareket yapmak isteyenlerin bulunabildiğini söyledi.

TMO olarak buna karşılık her türlü tedbiri aldıklarını ifade eden Erdoğan, "Şu anda elimizdeki stokları piyasaya sürmeye başladık. Bunun yanında, ileri döneme yönelik spekülatif hareketlere karşı ilgili mercilerle ihale kararımızı aldık" diye konuştu.

"TMO bu spekülatif hareketleri asla kabul etmeyecektir" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şu anda her şey kontrolümüz altında. İhale kararımızı aldık. Bizim 100 bin tona kadar pirinç ithal etme yetkimiz var. İlgili birimler piyasanın ihtiyaç durumuna göre ve spekülatif hareketlerin önlenmesine yönelik bunu ihale edecekler. Şu an ihaleye çıkıldı ve süreç başladı."

İhaleye çıkılan miktarla ilgili net bir bilgi vermenin doğru olmayacağını dile getiren Erdoğan, "(Bu miktar, azdır ya da çoktur, bu miktar olursa bizi etkilemez) şeklinde düşünenler olabilir. Biz 100 bin tona kadar ihaleye çıkma konusunda karar aldık. Örnek veriyorum, bugün 25 bin ton, iki gün sonra da 25 bin ton daha pirinç alımı için ihaleye çıkarız" ifadelerini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi TMO Pirinçte Spekülasyona Karşı Harekete Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement