Türk Polis Teşkilatının 169'uncu Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Ekonomi

Türk Polis Teşkilatının 169'uncu Kuruluş Yıl Dönümü

Türk Polis Teşkilatının 169\'uncu Kuruluş Yıl Dönümü

TESK Genel Başkanı Palandöken: "Toplumsal barışımızın, huzur ve güvenliğimizin teminatlarından biri olan polis teşkilatımız, özellikle son yıllardaki performansıyla, hayati öneme sahip bu görevi başarıyla yürütmektedir"

10.04.2014 11:20

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, toplumsal barışın, huzur ve güvenliğin teminatlarından olan polis teşkilatının, özellikle son yıllardaki performansıyla, hayati öneme sahip bu görevi başarıyla yürüttüğünü belirtti.

Palandöken, Türk polis teşkilatının 169'uncu yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. 10 Nisan 1845'te kurulan emniyet teşkilatının, daima bireysel ve toplumsal güvenliğin temelini oluşturduğunu ifade eden Palandöken, hukuk devletinde her bireyin hak ve özgürlüklerinin güven altında bulundurulmasının öncelikli bir görev olduğunu kaydetti.

Devletin köklü kuruluşlarından biri olan Türk polis teşkilatının, dün olduğu gibi bugün de halkın nezdinde saygın bir yerde durduğunu belirten Palandöken, "Toplumsal barışımızın, huzur ve güvenliğimizin teminatlarından biri olan polis teşkilatımız, özellikle son yıllardaki performansıyla, hayati öneme sahip bu görevi başarıyla yürütmektedir" ifadesini kullandı.

Görevini fedakarca, vatan ve millet sevdasıyla büyük bir sorumluluk içinde yürüten Türk polis teşkilatının gücünü halkın güven ve desteğinden aldığını ifade eden Palandöken, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla, emniyet teşkilatımızın son yıllarda elde ettiği başarıların temelinde, devletle millet arasındaki mesafenin kapanması, karşılıklı güvenin daha da güçlenmesi yatmaktadır. Zor ama onurlu görevleri esnasında şehit olan polislerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anarken;  büyük bir özveriyle ve insan sevgisiyle görevlerini yerine getirmekte olan tüm emniyet mensuplarımızın kuruluşunun 169'uncu yılını esnaf ve sanatkarlarımız adına kutluyorum." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türk Polis Teşkilatının 169'uncu Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement