230 Derece Sıcaklıktaki Fırının Önünde "Oruç" Tutuyor - Son Dakika
Güncel

230 Derece Sıcaklıktaki Fırının Önünde "Oruç" Tutuyor

230 Derece Sıcaklıktaki Fırının Önünde "Oruç" Tutuyor

Afyonkarahisar’da 230 derece sıcaklıktaki taş fırının önünde oruç tutan ekmek ustası Ersin Karataş, sıcaklığa rağmen mübarek Ramazan ayının orucun sabrını verdiğini kaydederek, “Oruç tutmak biraz zor oluyor, ama tutuyoruz.

24.06.2015 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'da 230 derece sıcaklıktaki taş fırının önünde oruç tutan ekmek ustası Ersin Karataş, sıcaklığa rağmen mübarek Ramazan ayının orucun sabrını verdiğini kaydederek, "Oruç tutmak biraz zor oluyor, ama tutuyoruz. Tutamadıklarımızı da kışın kazaya bırakıyoruz" dedi.

Kentte yaklaşık 5 yıldır taş fırın ustalığı yapan ve Ramazan ayında da ekmek ile birlikte pide çıkaran taş fırın ustası Ersin Karataş, sıcaklığın çoğunlukta 230 dereceye kadar çıkan taş fırının önünde orucunu tuttuğunu kaydederek, zor bir meslekte çalışsa da yine de ibadetlerini aksatmamak için büyük çaba sarf ettiğini ifade etti. İşe öğlen saatlerinde başladığını ve iftara kadar Ramazan pidesi ile diğer pide türlerini çıkardığını aktaran Karataş, suya çok fazla ihtiyaç duysa da yine de orucunu tuttuğunu kaydetti. Ateşin önünde elinde küreği ile bir an bile fırının başında beklediğini belirten Karataş, "Oruç tutmak biraz zor oluyor, ama tutuyoruz. Tutamadıklarımızı telafi etmeye çalışıyor, kazaya bırakıyoruz. Ramazan dolayısı ile pide çıkarıyoruz. Suya çok fazla ihtiyaç duyuyoruz, ama niyetli olduğumuz için maalesef içemiyoruz. Allah sabrını veriyor. Çift vardiya çalışıyoruz, gündüz vardiyasındayken de Ramazan dolayısı ile dayanmaya çalışıyoruz. Dayanması biraz güç, ama dayanıyoruz" diye konuştu. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 230 Derece Sıcaklıktaki Fırının Önünde 'Oruç' Tutuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement