34 Ünlü Üsküdar Üniversitesinde Kadına Şiddete Hayır Diyor - Son Dakika
Güncel

34 Ünlü Üsküdar Üniversitesinde Kadına Şiddete Hayır Diyor

34 Ünlü Üsküdar Üniversitesinde Kadına Şiddete Hayır Diyor

Üsküdar Üniversitesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Alo 183 Hayat Kurtarır-Kadına Şiddete Son fotoğraf sergisini öğrencileriyle buluşturdu.

06.03.2014 10:02  Güncelleme: 11:50

Üsküdar Üniversitesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kapsamında "Alo 183 Hayat Kurtarır-Kadına Şiddete Son" fotoğraf sergisini öğrencileriyle buluşturdu. 34 ünlü ismin poz verdiği fotoğraflarla kadına şiddet kendi bakış açılarıyla anlatılıyor. Sergi 8 Mart'a kadar gezilebilecek.

Davranış Bilimleri ve Sağlık alanında Türkiye'nin ilk ve tek tematik üniversitesi toplumun önemli sorunlarından biri olan Kadına Yönelik Şiddette farkındalık oluşturma adına önemli bir sergiye ev sahipliği yapıyor.

Yapımcılığını ve sanat yönetmenliğini Selçuk Kaya'nın üstlendiği "Alo 183 Hayat Kurtarır-Kadına Şiddete Son" adlı fotoğraf sergisi Üsküdar Üniversitesi Kuzey Yerleşkesinde açıldı.

Sergide sanat, sosyete, spor ve medya dünyasından birçok ünlü, fotoğrafçı Merve Hasman'ın objektifinin karşısına geçti ve şiddete hayır dedi.

Aralarında Yeşim Salkım, Sinem Öztürk, Esra Erol, Selin Demiratar, Bengü, Tolgahan Sayışman, Nil Karaibrahimgil, Bennu Gerede, Ayşe Kucuroğlu, Hamdi Alkan ve Irmak Ünal da bulunduğu sergide ünlüler, kadına şiddeti kendi bakış açılarıyla objektiflere yansıtıyor.

Bazıları sessiz çoğunluğun çıkmayan sesini sembolize etmek için ağzını bantlarken, bazıları da kadınların yaşadıklarını gözyaşlarıyla anlatmaya çalıştı. Merve Hasman, şiddet konusunun karanlık yanına dikkat çekmek için siyah-beyaz çalışmayı tercih etti.

Sergi 3– 8 Mart tarihleri arasında gezilebilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 34 Ünlü Üsküdar Üniversitesinde Kadına Şiddete Hayır Diyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement