85 Yaşında Günde 40 Kilometre Bisiklet Sürüyor - Son Dakika
Güncel

85 Yaşında Günde 40 Kilometre Bisiklet Sürüyor

85 Yaşında Günde 40 Kilometre Bisiklet Sürüyor

Samsun'un Çarşamba ilçesinde 19 torun sahibi 85 yaşındaki Murat Özsoy, ilçe merkezine gidip gelmek için 40 kilometre bisiklet sürüyor Özsoy: "Oturduğum yer ilçeye 20 kilometre uzakta.

19.06.2014 11:56

YAŞAR KARAMAN - Çarşamba ilçesinde yaşayan 19 torun sahibi 85 yaşındaki Murat Özsoy, ilçe merkezine gidip gelmek için 40 kilometre bisiklet sürerek adeta gençlere taş çıkarıyor.

Ahubaba Mahallesi'nde yaşayan Özsoy, ilerlemiş yaşına rağmen dinçliği ve kilometrelerce bisiklet sürüşü ile dikkat çekiyor.

Toplu taşıma araçları yerine bisiklet kullanarak gençlere de örnek olan Özsoy, AA muhabirine, 15 yaşından beri zaman zaman  bisiklet sürdüğü ancak 80 yaşından sonra bisikletinden ayrılmadığını anlattı.

İlçe merkezine gitmek için dolmuş beklemek yerine bisikleti tercih ettiğini söyleyen Özsoy, şunları dile getirdi:

"Eşimi 24 yıl önce kaybettim, 6 çocuğum var. İlçe merkezi evime 20 kilometre uzaklıkta. Çarşamba'daki günlük işlerimi halletmek ve sağlıklı yaşamak için bisiklet kullanıyorum. 85 yaşındayım, 15 yaşımdan beri, özellikle de son 5 yıldır bisiklet kullanıyorum. Her gün köyümden şehre geliyorum ve dönüyorum, 40 kilometre bisiklet sürüyorum. Köyde araba beklemektense bisikletle gelmeyi tercih ediyorum. Hem böyle istediğimi de yapıyorum. Bisiklet sürmeye sağlığım için başladım. Bayağı da iyi geldi. Şimdi kendimi daha dinç hissediyorum. Çocuklarım bisiklet sürmemi istemiyor. 'Araba ile git' diyorlar ama ben bisiklet kullanıyorum. Çocuklarım değil ama torunlarımla bisiklet sürüyor, onlarla yarışıyorum. Onları geçerim ama eğlensinler diye yeniliyorum onlara."

Bisikletinin eski olmasına rağmen kendisini idare ettiğini ifade eden Özsoy, "Yenisi olsa daha çok kullanırım ama ne yapalım idare ediyoruz. Çarşamba'da bisikletimin bakımlarını da yaptırıyorum. Sağlıklı kalması için herkese bisiklet kullanmayı tavsiye ederim" şeklinde konuştu.

Özsoy, bisiklet kullandığı için sağlık sorunlarının da azaldığını sözlerine ekledi. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 85 Yaşında Günde 40 Kilometre Bisiklet Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement