Adana Yurt Görevlileri Taburcu Edilince Gözaltına Alındı - Son Dakika
Güncel

Adana Yurt Görevlileri Taburcu Edilince Gözaltına Alındı

Adana Yurt Görevlileri Taburcu Edilince Gözaltına Alındı

Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında gözaltı kararı verilen yurt görevlileri Gülsüm Çelik ile Sümeyye Tanrıveri'nin Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavileri tamamlandı.

30.11.2016 15:28

Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında gözaltı kararı verilen yurt görevlileri Gülsüm Çelik ile Sümeyye Tanrıveri'nin Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavileri tamamlandı. Yurtta kalan ve dumandan etkilenen 2 kadın görevli taburcu edildikten sonra polis tarafından gözaltına alındı. Kadın görevliler, polis eşliğinde ifadelerinin alınması için Aladağ'a ilçesine götürüldü. Böylece yangında ilgili gözaltı sayısı 7'ye yükseldi, gözaltı kararı verilen 1 görevlinin ise tedavisi sürüyor.

7 KİŞİNİN KİMLİĞİ SAPTANDI

Öte yandan ölenlerle ilgili yapılan otopsi çalışması ise devam ediyor, 7'sinin kimliği saptandı, 5 kişi için DNA sonucu bekleniyor. Eğitmen Fatma Canatan'ın cenazesinin Mersin'in Çamlıyayla İlçesi'nde toprağa verileceği bildirildi.

SORULAR

Adana Aladağ'da 12 kişinin ölümüne yol açan kız yurdu yangınında cevap bekleyen sorular bulunuyor. Cevap verilmesi istenen sorular şöyle sıralanıyor:

Yangın saat kaçta çıktı, itfaiyeye ilk bilgi kim tarafından saat kaçta verildi? Orman İdaresi ve Belediye itfaiyeleri saat kaçta intikal etti? İtfaiye iddia edildiği gibi 1.5 dakikada intikal ettiyse atlayan öğrenciler için branda açıldı mı?

Büyükşehir Belediye Başkanı yangın merdiveni kapısının kilitli olduğunu söylemişti. Spekülasyonlar sattlerce sürdüğü halde yetkililer neden 'kilitli olmadığı' açıklamasını 12 saat geciktirerek açıkladı.- Özel yurtlar yönetmeliği 25. maddesinde öngörülen 'nöbetçi yönetici' o anda binada var mıydı?

Aynı yönetmeliğin öngördüğü yılda 2 kez mülki amirlik denetimlerinden biri Haziran'da yapılmış. 2016'nın bitmesine bir ay kaldığı halde 2. denetim neden gecikti?

Yurtta yangın tüpü var mı? Çoğu küçük yaştaki çocuklara yangın tüpü eğitimi verildi mi, kullanabilmişler mi?

Yurt sahibi derneğin yöneticileri neden kendilerini gizliyor, ortaya çıkmıyor?

Yurt Müdürü'nün yangında ölen 4 yaşındaki çocuğu neden bu yurtta bulunuyordu?

Yurt binasında elektrik sayacı çalışması ehliyetli bir firma tarafından mı, ne zaman yapıldı?

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana Yurt Görevlileri Taburcu Edilince Gözaltına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement