Anadolu'dan Balkanlara "Bereket Konvoyu" Yola Çıktı - Son Dakika
Güncel

Anadolu'dan Balkanlara "Bereket Konvoyu" Yola Çıktı

Ramazan ayı boyunca Balkanlar’da iftar sofraları ve gönül köprülerini kuracak olan “Bereket Konvoyu” 11’inci kez Balkanlara doğru yola çıktı.

12.06.2015 16:48

Ramazan ayı boyunca Balkanlar'da iftar sofraları ve gönül köprülerini kuracak olan "Bereket Konvoyu" 11'inci kez Balkanlara doğru yola çıktı. Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, temsili olarak bir deveyi tutarak eski geleneklere uygun olarak konvoya öncülük etti.

Bayrampaşa Belediyesi'nin, Balkan'larda 5 bin kilometre yol kat edip soydaşlarla buluşacağı "Bereket Konvoyu" Bayrampaşa Belediyesi' önündeki Atatürk Parkı'nda coşku ve dualarla uğurlandı. Uğurlama törenine Bayrampaşa Kaymakamı Hasan Gözen, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulaziz Yeniyol, AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Kemal Oğuz Kıdıl ve çok sayıda vatandaş katıldı.

11'inci yılında toplam 1 milyon soydaşa ulaşarak bir rekora imza atan "Bereket Konvoyu" bu yıl 4 TIR, 2 otobüs, 4 minibüs ve 80 kişilik gönüllü bir ekipten oluşuyor.

Duaların okunmasından sonra sahneye gelen Başkan Aydıner ve beraberindeki heyet, barış için gökyüzüne beyaz güvercin bıraktı. Aydıner eski geleneklere uygun olarak develerinde temsili olarak bulunduğu konvoyda bir deveyi tutarak konvoya kısa bir süre öncülük etti.

"ÇORBA DEĞİL GÖNÜL SEVDASI BEKLİYORLAR"

Bereket konvoyunun çok önemli bir kültür projesi olduğunun altını çizen Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner, "Bu projeye sadece Bayrampaşa Belediyesi'nin projesi olarak bakmamak gerekiyor. Çünkü bu proje kapsamında 9 ülke ve 19 şehri Ramazan ayı boyunca karış karış gezip, her akşam bir şehirde iftar programı yapacağız. Bu iftar programının en büyük özelliği, 10 yıl boyunca devam eden bir projenin Balkan coğrafyasında geride bıraktığı izlerdir" dedi.

Başkan Aydıner, "Türkiye Cumhuriyeti ile Balkan coğrafyası arasındaki halkların arasındaki sevgiyi ortaya koyan bir kültür projesi haline gelmiştir. O insanlar bizden çorba değil, gönül sevdası bekliyorlar. 100 yıl önce Osmanlı'nın orada bıraktığı medeniyet değerlerimizin bu güne kadar gelmesini bekliyorlar. Biz orada bıraktığımız izle sadece Bayrampaşa Belediyesi değil Türkiye tanınıyor. Bize diyorlar ki neden 100 yıldan beridir bizi yalnız bıraktınız gelmediniz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Anadolu'dan Balkanlara 'Bereket Konvoyu' Yola Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement