Başarılı Kadınlar Atölyesi" Mezunlarını Verdi - Son Dakika
Güncel

Başarılı Kadınlar Atölyesi" Mezunlarını Verdi

Altındağ Belediyesi Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri sayesinde fark oluşturan Altındağlı kadınlar, Başarılı Kadınlar Atölyesi-Hayata Destek Projesini başarıyla tamamladı.

19.10.2017 11:25

Altındağ Belediyesi Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri sayesinde fark oluşturan Altındağlı kadınlar, Başarılı Kadınlar Atölyesi-Hayata Destek Projesini başarıyla tamamladı.

Avrupa Birliği ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından desteklenen, Kadın ve Gençlik Platformu Derneği ve Geleneksel El Sanatları Vakfı tarafından hayata geçirilen, Altındağlı kadınların katılımcı olarak yer aldığı Başarılı Kadınlar Atölyesi-Hayata Destek Projesine katılan Altındağlı kadınlar sertifikalarını aldı. Proje kapsamında kuyumculuk, gümüş işleme ve takı tasarımı kurslarını tamamlayan ve meslek sahibi olan kadınlar, emeklerinin karşılığını almanın mutluluğunu yaşadı.

"Bir meslek sahibi olduğum için çok mutluyum"

Projeye katılarak kursu başarıyla tamamlayan Karapürçek-2 Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi üyesi Hülya Burhanoğlu, bir meslek sahibi olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi. Burhanoğlu "Bu kursa katılarak yaratıcılığımı değerlendirebileceğim bir meslek sahibi oldum. Bize bu şansı veren herkese çok teşekkür ederim. En başta Altındağlı kadınları her zaman, her alanda destekleyen değerli başkanımız Dr. Veysel Tiryaki'ye teşekkür etmeyi bir borç bilirim. Çalışmalarımızı onun destekleriyle bize tahsis edilen bir atölyede sürdüreceğiz" dedi.

Sertifikalarına kavuşan kadınlar, hep birlikte mutluluk fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Başarılı Kadınlar Atölyesi-Hayata Destek Projesi

Avrupa Birliği tarafından desteklenen proje, 18-49 yaş aralığında 60 Altındağlı kadının hayatını değiştirdi. Seçilen kursiyerlere Kadın ve Gençlik Platformu Derneği ve Geleneksel El sanatları Vakfı tarafından kuyumculuk, gümüş işleme ve takı tasarımı kursu verildi. Teorik ve uygulamalı eğitim alan kadınlar, 4,5 ay süreyle, haftada 4 gün bu eğitimlere katıldı. İletişim becerisi, girişimcilik, pazarlama, malzeme bilgisi ve mikro kredi gibi konularda da eğitim alan kadınlar, el becerilerini maddi kazanca dönüştürmenin ve kendi ayakları üzerinde durmanın yollarını da öğrendi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başarılı Kadınlar Atölyesi' Mezunlarını Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement