Başkale'de Kepenkler Açılmadı - Son Dakika
Güncel

Başkale'de Kepenkler Açılmadı

Başkale\'de Kepenkler Açılmadı

Güneydoğu'daki bazı ilçelerde uygulanan sokağa çıkma yasağının protesto edilmesi için kepenklerin kapalı olduğu Başkale'de belediye binası önünde de basın açıklaması yapıldı.

22.12.2015 13:11  Güncelleme: 13:18

Güneydoğu'daki bazı ilçelerde uygulanan sokağa çıkma yasağının protesto edilmesi için kepenklerin kapalı olduğu Başkale'de belediye binası önünde de basın açıklaması yapıldı. Başkale Belediyesi binası önünde bir araya gelen ve aralarında Belediye Eşbaşkanları ihsan Güler, Aynur Tarhan ve belediye meclis üyeleri ve belediye personelinin bulunduğu grup burada basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan Belediye Eşbaşkanı Güler, 7 Haziran'dan bu yana katliamların yapıldığını öne sürerek; "Katliamlar artık açıkça uygulanıyor. 1980'lerde gizlice faili meçhul olan katliamlar bugün şehir içlerinde açıkça yapılıyor. Kürt halkı bu katliamları kabul etmemeli ve demokratik tepkilerini ortaya koymalıdır" dedi.

Belediye Eşbaşkanı Aynur Tarhan da Kürtler'in yılmayacağını belirterek, 7 Haziran seçimlerinin sonuçlarını hazmedemeyen AK Parti iktidarının, Kürt halkını tutuklama, katliam ve sokağa çıkma yasakları ile bitirebileceklerini zannettiğini söyledi. Tarhan, "Başta, Cizre, Silopi, Şırnak, İdil, Nusaybin ve her taraf olmak üzere bizler Kürdistan'da yaşanan bu katliamları ve sokağa çıkma yasaklarını belediye şahsında kınıyoruz" diye konuştu.

Belediye binası önündeki açıklamanın ardından DBP ilçe binası önünde toplanan bir grup ise cadde üzerinde ateş yakarak barikat kurdu. Ellerinde "Faşizme Karşı Sur Olacağız, Yaşamak Direnmektir" ve "Öcalan'ın Özgürlüğü Ortadoğu'nun Barışıdır" pankartı olan grup, kapalı kepenklere de vurarak gürültü eylemi yaptı. Gruba HDP ve DBP'li yöneticiler destek verirken, polis ilçede geniş güvenlik önlemi aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başkale'de Kepenkler Açılmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement