Başkan Yılmaz: Samsun, En Uzun Sahile Sahip Kent Olacak - Son Dakika
Güncel

Başkan Yılmaz: Samsun, En Uzun Sahile Sahip Kent Olacak

Başkan Yılmaz: Samsun, En Uzun Sahile Sahip Kent Olacak

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, "Şehrin denizine kavuşmasının önünde engel olan kamu kurum ve kuruluşlarını kaldırma hazırlığı içindeyiz" dedi.

02.09.2014 12:40  Güncelleme: 10:48

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Yusuf Ziya Yılmaz, "Şehrin denizine kavuşmasının önünde engel olan kamu kurum ve kuruluşlarını kaldırmaya yönelik plan ve program hazırlığı içindeyiz. Samsun, Türkiye'nin en uzun sahiline sahip kent olacak" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, şehrin denizle kucaklaşmasının önündeki devlet yapılarını kaldırmak istediklerini söyledi. Yılmaz, bununla ilgili bir sürecin üzerinde çalıştıklarını kaydetti. Atakum sahillerinde 20 kilometrelik tatil köyü projesi kapsamında motorların da yanaşabilecekleri modern iskeleler inşa edeceklerini dile getiren Başkan Yılmaz, bu sayede Samsunlular'ın deniz nimetinden daha çok yararlanmalarını sağlayacaklarını dile getirdi.

"ENGELLERİ KALDIRIYORUZ"

Başkan Yılmaz, halkın deniziyle buluşmasına dönük yıllar önce hayata geçirdikleri projeyi sürdüreceklerini belirterek, şu bilgileri verdi:

"Şehrin denizine kavuşmasının önünde engel olan kamu kurum ve kuruluşlarını kaldırmaya yönelik plan ve program hazırlığı içindeyiz. Sahillerle buluşamama sorunu bütün kıyı şehirlerinde olduğu gibi Samsun'da da yaşanıyor. Bunu geçmiş yıllarda yaptığımız çalışmalarla kısmen aştık. Ancak tam anlamıyla muvaffak olmuş değiliz. 10 yıl öncesine kadar kamu kurumları dahil herkes, sahile yakın olmak istiyordu. Geçmişten gelen bu istek ve yapılan taşınmaz yapı imalatları, şehirle deniz arasına set kurmuştu. Şimdi ise denize ulaşmanın önündeki engelleri kaldırmaya yönelik verdiğimiz mücadele, bu mantığı işlemez hale getirdi. Devlet kurumlarına ait yapılar dahil herkese bunların denizin önünde kütleler olmaması gerektiğini kabul ettirdik. Şimdi bu kütleleri temizlemekle meşgulüz. Bunu başarırsak, Atakum sahillerinde yaptığımız restorasyonla birlikte Samsun, Türkiye'nin en uzun sahiline sahip şehir olacak."

KURUPELİT MARİNASI 'MARMARİS' OLABİLİR

Kurupelit'te yaptıkları yat limanı konusundaki gelişmelere de değinen Başkan Yılmaz, "Kurupelit yat marinasının turizme dönük yat turizm tesisi alt yapısı yapabilme konusunda bazı özel sektör kuruluşlarından talepler var. Görüşmelerimiz olacak. Şayet Kurupelit yat marinası profesyonel bir elle yönetilirse Kurupelit, bir başka Kurupelit olur. Altını çizerek söylüyorum, Kurupelit küçük Marmaris olur. Şu an Karayolları Kavşağı ile Kurupelit'e kadar olan o güzelim kafeterya tarzı tesisler, ileriye doğru da devam edecek. Bunu hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başkan Yılmaz: Samsun, En Uzun Sahile Sahip Kent Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement