Başkent'in En Büyüğü 'Paşa' - Son Dakika
Güncel

Başkent'in En Büyüğü 'Paşa'

Başkent\'in En Büyüğü \'Paşa\'

Başkent'te Ovacık Hayvan Pazarı'nda satışa sunulan bin 800 kilogram ağırlığındaki simental cinsi boğa Kurban Bayramı'nda alıcı bekliyor.

03.10.2013 18:06

Başkent'te Ovacık Hayvan Pazarı'nda satışa sunulan bin 800 kilogram ağırlığındaki simental cinsi boğa Kurban Bayramı'nda alıcı bekliyor. Ovacık hayvan pazarında satılmayı bekleyen 'Paşa' isimli boğa 20 bin TL'ye satılmayı bekliyor.

Çorum Alaca köyünde hayvan yetiştiriciliği ile uğraşan Ümit Gürses'e ait simental cinsi boğa 3 yaşında olmasına rağmen 1 ton 800 kilogram ağırlığıyla hayvan pazarına gelen vatandaşların ilgi odağı oluyor.

Paşa'nın Ankara'da en kilolu boğa olduğuna dikkat çeken Gürses, "Ankara'ya gelen en büyük hayvanlardan biri. Eğer bundan daha büyük bir hayvan varsa bizde daha büyüğünü getirmeye hazırız. Biz geçen sene en büyük hayvanı getireceğiz diye Ankara'ya bir söz verdik ve o sözü tutmanın gururunu yaşıyoruz. Bu hayvan tamamen açık besi ile beslenen bir hayvandır. Yani kendi başına yayılan bir hayvandır" dedi.

Geçen sene ile kurban fiyatlarının aynı olduğunu söyleyen Gürses, devletin destek verdiği sürece hayvan ithalatına ihtiyaçları olmadığını söyledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkent'in En Büyüğü 'Paşa' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement