Başpehlivan Fatih Atlı: Altın Kemere Çok Açtım - Son Dakika
Güncel

Başpehlivan Fatih Atlı: Altın Kemere Çok Açtım

Başpehlivan Fatih Atlı: Altın Kemere Çok Açtım

Hedefi KEMERİN GERÇEK SAHİBİ OLMAK Antrenörü Bayram Ertan ile birlikte fiziksel ve psikolojik olarak iyi hazırlandığını ifade eden Atlı, '653'ncü Tarihi Kırkpınar'da altın kemeri çok şükür bana nasip oldu.

23.06.2014 15:34

Hedefi KEMERİN GERÇEK SAHİBİ OLMAK

Antrenörü Bayram Ertan ile birlikte fiziksel ve psikolojik olarak iyi hazırlandığını ifade eden Atlı, '653'ncü Tarihi Kırkpınar'da altın kemeri çok şükür bana nasip oldu. Aralık ayından bu yana ustam Bayram Erten nezaretinde çok zorlu bir hazırlık dönemi geçirdik. Çok şeylerden fedakarlık ettik. Son 1.5 ayımız çok yüksek rakımlarda zorlu şartlarda geçti. Kırkpınar'a hem fizik olarak hem psikolojik olarak hazırlandım. 5 Zorlu maç yaptım ve birinci oldum. Aslında 2007 yılında başpehlivanlığa çıktığımdan bu yana sürekli bu kemer için mücadelede ettim. 7 sene sonra kısmet oldu. Hedefimde altın kemeri koruyup, 2 yıl daha üst üste alarak ebedi sahibi olmak istiyorumö dedi.

SEYİRCİDEN ÖZÜR DİLEDİ

Finalde pasif güreştikleri için seyirciler tarafından ıslıklandığının hatırlatılması üzerine güreş severlerin haklı bir tepki ortaya koyduğunu belirten Başpehlivan Fatih Atlı, tüm güreş severlerden özür dileyerek, 'Statta ve televizyon karşısında bizi izleyenlerden gerçekten çok özür dileriz. Onlar sabahtan akşama kadar bizi fedakarca bekleyip izlediler. Fakat bu hem fizyolojik, hem fiziksel, hem de psikolojik bir savaş. Sonuçta ikimizde 4'e puanlama yaptık ve 5'nci maçımızdı. Sonuçta fiziksel olarak hepimiz çöküntüdeydik. Ortada taktik ve teknik kaldı. Yedi aylık emeğin karşılığını bir anda silip atamıyorsun. Bazı riskleri hemen alamıyorsun. Seyircinin de bunu hoş karşılamasını bekledik ama seyirciler çok güzel oyunlar görmek istiyor. Sonunu güzel bağladığımızı düşünüyorum. İnşallah bundan sonraki maçlarda seyircimizi daha çok memnun edeceğizö şeklinde konuştu.

'KARABACAK'IN YARIM BIRAKTIĞINI TAMAMLAYACAĞIMö

Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde Samsunlu olan Ahmet Karabacak'ın 1960'lı yıllarda 4 kez altın kemeri kazanmasına rağmen ebedi sahibi olmadığını hatırlatan başpehlivan Atlı sözlerini şöyle tamamladı:

'Ben Samsun Ladikliyim, 1960'lı yıllarda rahmetli Ahmet Karabacak, altın kemeri 4 yıl almış fakat ebedi sahibi olamamış. İnşallah onun yarım bıraktığı işi ben tamamlamak istiyorum. İlk yılı aldım, daha çok gencim fiziksel olarak ve psikolojik olarak bu işe gerçekten çok hazırım. Önümüzdeki 2 yıl daha kazanarak altın kemerin ebedi sahibi olmak istiyorum. Aslında son 7 aylık bir emeğin karşılığı. İsmail'de yorgundu onu da avantaja çevirmek istedim. Balaban'da biraz taktiksel bir savaş uyguladı. Kazandığım için çok mutlu oldum, bu kemere çok açtımö

ÇÖPÇÜYLE EDİRNE HATIRASI

Gazetecilere yaptığı açıklamaların ardından Selimiye Meydanı'nda kendisini destekleyenlerin tebriklerini kabul eden başpehlivan Fatih Atlı, seyyar fotoğrafçıların 'Edirne Hatırası' yazısı altında temizlik görevlisi ve kendisini destekleyenlerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Meydandaki kuşlar için buğday satan bir kadının hediye ettiği cevşeni takan Atlı, kuşlara da yem attı. Memleketi Samsun'a gideceğini ifade eden Atlı, altın kemeri kazanmasını sevenlerine ve kendisini destekleyenlere de armağan ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başpehlivan Fatih Atlı: Altın Kemere Çok Açtım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement