Beyazıt'ta "Darbelere Karşı Safları Sıklaştırıyoruz" Eylemi - Son Dakika
Güncel

Beyazıt'ta "Darbelere Karşı Safları Sıklaştırıyoruz" Eylemi

Beyazıt\'ta "Darbelere Karşı Safları Sıklaştırıyoruz" Eylemi

Haber - Kamera: Enver ALAS - İSTANBUL/DHA 28 Şubat'ın yıldönümü arefesinde, Beyazıt Meydanı'nda Türkiye Gençlik Vakfı öncülüğünde yaklaşık 20'ye yakın sivil toplum kuruluşunun desteğiyle 'Darbelere Karşı Safları Sıklaştırıyoruz" eylemi gerçekleştirdi.

27.02.2015 16:02

Haber - Kamera: Enver ALAS - İSTANBUL/DHA

28 Şubat'ın yıldönümü arefesinde, Beyazıt Meydanı'nda Türkiye Gençlik Vakfı öncülüğünde yaklaşık 20'ye yakın sivil toplum kuruluşunun desteğiyle 'Darbelere Karşı Safları Sıklaştırıyoruz" eylemi gerçekleştirdi.

Türkiye Gençlik Vakfı'nın öncülüğünde aralarında Ensar Vakfı, TÜRGEV, İlim Yayma Vakfı yöneticileri ve üyelerinin bulunduğu yaklaşık 200 kişilik grup, 'Darbelere Karşı Safları Sıklaştırıyoruz" eylemi için cuma namazının ardından Beyazıt Meydanı'nda toplandı. 28 Şubat'ın yıldönümü arefesinde gerçekleştirilen eylemde basın açıklaması yapıldı. Grup adına Esat Durare Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, "Bugün '28 Şubat Postmodern Darbe'nin' arefesi. Bu darbenin yapıldığı zaman hayal perdesi gibi gözümüzün önünden geçse de bazı etkilerini hala olumsuz şekilde yaşamaktayız. Çünkü bu darbe yüzüden eğitimden ekonomiye ülkemiz çok büyük zararlar görmüştür" denildi.

Sık sık tekbir sesleriyle kesilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Düzmece senaryolarla darbeye zemin hazırlanacak bir oyun düzenlenmiş, sözde ülke savunmasını üstlenmiş, sözde cumhuriyeti koruyan kurumların, sözde politikacıların, sözde cumhuriyet savunucusu köşe yazarlarının destekledikleri bur darbeyle, hak ve özgürlüklere darbe vurularak, halk hizaya çekilmek istenmiştir. Sincan'da tanklar yürütülmüşdindar kesimi karalayan oyunlar sahnelenmiş, ve komplolar düzenlenmiştir. İmam-Hatip'te yetişen gençlerin eğitim hakkı engellenmiştir. Biz, vatanını, milletini seven; Türkiye'yi geriye götürmeye çalışan veya küçük bir zümrenin, ülkenin tamamına hükmetme arzusuna geçit vermeyeceğimizi, ülkenin huzuru ve barışı için din, dil, ırk ve etnik ayrımcılığa geçit vermeyeceğimizi kamuoyuna duyururuz."

Açıklamanın ardından grup üyeleri, '28 Şubat Darbesi'ne tepki olarak meydanda büyük bir halka oluşturdu. Yaklaşık 15 dakika süren halkalı tepkinin ardından eylem olaysız bir şekilde sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beyazıt'ta 'Darbelere Karşı Safları Sıklaştırıyoruz' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement