Bremen'de Basında İslam Karşıtı Irkçılık Konferansı - Son Dakika
Güncel

Bremen'de Basında İslam Karşıtı Irkçılık Konferansı

Bremen\'de Basında İslam Karşıtı Irkçılık Konferansı

Bremen Sendikalar Birliği binasında Basında İslam Karşıtı Irkçılık üzerine bir konferans yapıldı.

18.04.2011 17:40

Bremen Sendikalar Birliği binasında Basında İslam Karşıtı Irkçılık üzerine bir konferans yapıldı. Konferansın konuşmacısı Erlangen'deki Basın Sorumluluk Enstitüsü (Institut für Medienverantwortung) kurucu ve başkanı Dr. Sabine Schiffer oldu.

Dr. Sabine Schiffer, İslam karşıtı ırkçılığın sanıldığı gibi 11 Eylül 2001'de başlamadığını, bundan daha önce, 90'lı yıllarda Alman basınında Müslümanların ve İslam'ın olumsuz sıfatlarla anılarak sunulduğunu söyledi. Basından örneklerle tezlerini destekleyen Dr. Schiffer, ortada hiç bir bağ ve neden yokken olumsuz olayların İslam ve Müslümanlarla ilişkilendirilerek, sorumluluğun onlarda arandığını belirtti. Sabine Schiffer, beşinci kuvvet olarak tanımladığı bazı büyük medya holdinglerini ve vakıfları, yaptıkları yayın politikası ve fonlarıyla toplumsal düşünceyi yönlendirdiklerini belirtti. Siyasi ve toplumsal sorunların bilerek ve isteyerek dinileştirildiğini, İslam'ın eştirildiğinin altını çizen Dr. Schiffer, bunun yeni bir düşman yaratmanın önemli bir aracı olduğunu vurguladı.

Toplantının tartışma bölümünde bir soru üzerine, Sabine Schiffer, soğuk savaşın bitmesinden sonra yeni bir düşman arandığını ve bu düşmanın da İslam olarak belirlendiğini anlattı. Eski ABD Dış İşleri Bakanlığı danışmanı Samuel Phlipps Huntington'un Kültürler Savaşı tezinin bunun bir göstergesi olduğunu belirten Schiffer, bu yeni tür ırkçılığın eskiden olduğu gibi toplumun alt tabakalarından değil, eğitimli orta sınıflardan geldiğini belirtti.

Sendikalar Birliği'nin politik eğitim kurumu Arbeit und Leben, Lidice Haus Bremen ve Rosa Luxemburg Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen konferansa 70 üzerinde dinleyici katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bremen'de Basında İslam Karşıtı Irkçılık Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement