Bursa Mahalleyi İstila Eden Fareler İçin 1 Ton Zehirli Buğday Gönderildi Hd - Son Dakika
Güncel

Bursa Mahalleyi İstila Eden Fareler İçin 1 Ton Zehirli Buğday Gönderildi Hd

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesinde tarlaları istila eden fareler mahsulleri kuruttu.

31.08.2018 12:23

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesinde tarlaları istila eden fareler mahsulleri kuruttu. Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü farelerle mücadele için Musatfakemalpaşa ilçesine bir ton zehirli buğday gönderdi.

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesine bağlı Yavelli Mahallesinde bulunan tarlaları fareler istila etti. Yavelli Mahallesi ve çevresindeki mahallelerdeki tarlalarda sürüler halinde gezen fareler mahsulleri kuruttu. Domates, biber, kavun karpuz, ve mısır ekerek geçimlerini sağlayan vatandaşlar durumdan endişeli. Fareler kavunun çekirdeğini çok sevdiğini belirten vatandaşlar, tarlasına bu yıl kavun ekenlerin hasat edemediğini söyledi.Çevre köyleride istila eden farelerin bu yıl fazla kar yağmaması, tilki ve yılanların da azalmasından dolayı çoğaldığını ifade eden köylüler, 'Biz bu farelerle tek başımıza mücadele edemiyoruz. Devletimizin farelerle mücadelede bize yardımcı olmasını istiyoruz dedi.Fare istilası nedeniyle tarlalarındaki ürünlerinin kuruduğunu ve ürün hasat edemediklerini söyleyen Yavelli Muhtarı Ersin Demir, 'Nisan ayından itibaren bu farelerle uğraşıyoruz. Denemediğimiz ilaç kalmadı. Ürünlerimizi telef ettiler, domates, biber, kavun, karpuz, Yonca ve mısırlarımızı toplanamayacak hale getirdiler. Bu konuda çok mağduriyet yaşadık. Geçen yıl kar yağmamasından dolayı bu kadar ürediklerini düşünüyoruz. Bir fare doğduktan 22 gün sonra kendisi de yavru yapabiliyor. Bizi maddi ve manevi olarak çok zarara uğrattılar. Bu farelerden bizim köyümüz olan Yavelli ve civarındaki onlarca köy etkilendi. dedi.

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Yavell Mahallesi'nde yaşanan fare istilası nedeniyle ilçeye bir ton ağırlığında zehirlibuğday gönderdi. Farelerle toplu mücadele yapılacağını söyleyen yetkililer, Mustafakemalpaşa'ya son olarak bir ton zehirli buğday gönderdik. Son dokuz ay içersinde gönderidğimiz zehirli buğday miktarı bin 758 kiloya ulaştı. dedi.

Bursa Mahalleyi İstila Eden Fareler İçin 1 Ton Zehirli Buğday Gönderildi Hd
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa Mahalleyi İstila Eden Fareler İçin 1 Ton Zehirli Buğday Gönderildi Hd - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement