Camide Madde Bağımlılığı Semineri - Son Dakika
Güncel

Camide Madde Bağımlılığı Semineri

Camide Madde Bağımlılığı Semineri

Risk altındaki mahallelerdeki camilerde cuma namazı öncesinde cemaate madde bağımlılığına karşı seminer veriliyor.

15.08.2014 17:39  Güncelleme: 10:01

Emniyet Müdürlüğü, madde kullanımına başlamanın önüne geçmek için özellikle babaların bilinçlendirilmesi amacıyla müftülük işbirliğinde "Bağımsız hayat" projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında madde kullanımı konusunda risk altındaki mahallelerde belirlenen camilerde her cuma namazı öncesinde Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Madde Kullanımıyla Mücadele Büro Amirliği personeli tarafından seminer düzenleniyor. Projeksiyon eşliğinde verilen seminerde cemaate madde kullanımının zararları, tedavisi ve yasal boyutu anlatılıyor.

Bu kapsamda bu hafta merkez Yüreğir ilçesi Ulubatlı Hasan Mahallesi'ndeki Hacı Murat Camisi'nde seminer gerçekleştirildi.

Polis memuru Ferdi Kuyucu, kendilerine gelen talepler doğrultusunda uygun olan tüm mekanlarda madde bağımlılığıyla mücadeleye dönük bilgilendirme seminerleri düzenlediklerini söyledi.

Kişinin madde kullanıma hiç başlamaması amacıyla gerçekleştirdikleri etkinliklerde öğretmen, sivil toplum kuruluşları ve ağırlıklı olarak öğrenci velisi olarak karşılarına çıkan kadınlara ulaşabildiklerini ancak babalara ulaşamadıklarına dikkati çeken Kuyucu, "Bu projenin en büyük amacı babalara ulaşmaktı. Babalara da en fazla camilerde ulaşma imkanı bulabileceğimiz düşüncesiyle bu projeye imza attık. Adana'da bu yılın ocak ayından itibaren 45 camide seminer gerçekleştirdik. Yaklaşık 30 bin kişiye madde kullanımı ve mücadele hakkında bilgiler verdik" dedi.

Madde kullanımı konusunda risk altındaki mahallelere ağırlık verdiklerini anlatan Kuyucu, vatandaşların seminerlerden son derece memnun olduğunu ve devam etmesini istediklerini belirtti.

Cami imamı Durmuş Küçükerdem de emniyet görevlilerinin üzerilerine düşen görevi en güzel şekilde yaptıklarına inandıklarını dile getirdi.

Camide bu tür eğitimlerin devam etmesini istediğini ifade eden Küçükerdem, "Çocuklarla genelde anneler ilgileniyor. Anneler okullara gidiyor, bu tür eğitimlere katılıyor ama babalar katılamıyor. Şimdi camilerde bu eğitimler yapılırsa babalar da çocukların başına gelebilecek şeyler ve bunlara karşı nasıl davranmaları gerektiğini bir şekilde öğrenmiş oluyor" diye konuştu.

Cami cemaatinden İsmail Aydın da (54) bu tür faaliyetlerle bilinçlenen aile büyüklerinin çocuklarına karşı daha fazla sorumluluk taşıyacağını, böylece çocukları ve arkadaşlarını takip edip, olumsuzluk gördüğü zaman müdahale edeceğini belirtti.

Harun Söğüt (31) ise ilk defa camide böyle bir eğitim gördüğünü ve çok beğendiğini söyledi. Mahallesinde çocuğuyla dondurma yemeye giderken bir uyuşturucu bağımlısı gördüğünü anlatan Söğüt, "Ben bu mahallede doğdum, büyüdüm. Bir anda bu mahalleden soğudum. Akrabalarımız buradan hep taşındı bu nedenden dolayı. Bu bataklığın kuruması lazım" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Camide Madde Bağımlılığı Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement