Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Heyeti, Şanlıurfa'da - Son Dakika
Güncel

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Heyeti, Şanlıurfa'da

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk başkanlığındaki heyet, kentte incelemelerde bulundu.

14.09.2014 12:08

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, incelemelerde bulunmak üzere Şanlıurfa'ya geldi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında incelemede bulunmak üzere kente gelen Öztürk başkanlığındaki Bakanlık heyeti, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ile görüştü.

Öztürk, büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarıyla kentsel dönüşüm başta olmak üzere, çevre ve planlama ile ilgili çalışmaları müzakere ettiklerini belirterek, çok kısa zamanda Şanlıurfa'da kazmayı vurarak daha kaliteli ve yaşanılabilir bir şehir oluşturmak için el birliğiyle bir yol haritası ortaya koyacaklarını ifade etti.

Şanlıurfa'nın daha iyi ve yaşanılabilir bir hale gelmesi için çevreyle ilgili atık su arıtma tesisleri, katı atık bertaraf tesislerini kapsayan çalışmaları hızlandıracaklarını belirten Öztürk, şunları kaydetti:

"Planlamayla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Büyükşehir belediyemizle bu planlama çalışmalarımızı daha sıkı bir şekilde devam ettireceğiz. Bizim için önemli olan yerinden yönetimdir. Merkezi yönetim olarak, yerinden yönetimlere el birliğiyle katkı vereceğiz. Hem teknik hem mali hem de istenilen katkılarda yardımcı olacağız."

Güvenç ise heyetle gün boyunca Haliliye, Karaköprü ve Eyyübiye ilçelerini gezerek "nerede, neler yapılabilir" konularında araştırma yaptıklarını ifade etti.

Çalışmaların devam edeceğini, şehrin ve insanların beklediği gelişim ve değişimi yapacaklarını vurgulayan Güvenç, kentte yapılması planlanan kentsel dönüşüm alanları ile ilgili yol haritası belirlemek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla hareket edilmesi kararı alındığını kaydetti. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Heyeti, Şanlıurfa'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement