Çocuklar İçin Sağlıklı Oyuncaklar Üretiyorlar - Son Dakika
Güncel

Çocuklar İçin Sağlıklı Oyuncaklar Üretiyorlar

Arhavi ilçesinde ev hanımlarının aile bütçelerine katkıda bulunması için açılan kursta, çocuklar için çizgi film karakterlerinden de esinlenerek oyuncak bebekler üretiliyor.

10.02.2017 11:24

BAYRAM SARAYOĞLU - Arhavi ilçesinde ev hanımlarının aile bütçelerine katkıda bulunması için açılan kursta, çocuklar için çizgi film karakterlerinden de esinlenerek oyuncak bebekler üretiliyor.

Arhavi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce 3 ay önce İŞKUR destekli açılan el örgüsü bebek yapımı kursuna katılan 14 kadın, "Amigurumi" adı verilen örgü tekniğiyle çoğunluğu bebek olmak üzere tavşan, zürafa, fil, ördek, kelebek gibi oyuncaklar yapıyor.

Ürettikleri bebeklere atölyelerde diktikleri kıyafetleri giydiren kursiyerler, her bir satıştan 35-90 lira gelir elde ediyor.

Arhavi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Hüsnü Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İŞKUR destekli açtıkları kursa, çoğunluğu ev hanımı 14 kadının katıldığını belirterek, kursiyerlerin "Amigurumi" örgü tekniğiyle oyuncaklar ürettiğini anlattı.

Kursu, kadınların hem boş zamanlarını en iyi değerlendirmeleri hem de ekonomik hayata katılımlarını sağlamak amacıyla açtıklarını dile getiren Özcan, "Kursumuz İŞKUR destekli olduğu için kursiyerlerimiz günlük 20 lira ücret alıyor. Hem eğitimcilerimizden meslek öğreniyor hem de ürettikleri oyuncak bebek ve çizgi film karakterlerinin satışından para kazanıyorlar." diye konuştu.

"Yoğun sipariş alıyoruz"

Kurs eğitmeni Özlem Akkaş ise antibakteriyel ve kanserojen madde içermeyen iplerle oyuncak bebek ve çizgi film karakterli oyuncaklar ürettiklerini söyledi.

Ürettikleri organik oyuncakların özellikle annelerden büyük ilgi gördüğüne dikkati çeken Akkaş, şöyle devam etti:

"Oyuncaklarda kullanılan iplerde herhangi bir katkı maddesi bulunmuyor. Oyuncaklarımız tamamen doğaldır. İçlerinde birinci kalite boncuk elyaf kullanılıyor. Kursiyerlerimiz yaptıkları ürünleri kendileri satıyor. Bu sayede hem çocuklar sağlıklı oyuncaklarla oynuyor hem de kursiyerlerimiz aile bütçelerine katkı sağlıyor."

Akkaş, İstanbul'da geçen yıl aralık ayında düzenlenen "İstanbul Anne ve Çocuk Fuarı"nda aldıkları 50 ürün siparişini tamamlayarak gönderdiklerini de ifade ederek, organik oyuncaklar için her kesimden yoğun sipariş aldıklarını, bir kursiyerin üç günde bir bebek üretebildiğini kaydetti.

"Oyuncak bebekleri üretirken çocukluğuma geri dönüyorum"

Kursiyerlerden Solmaz Aydoğdu ise yaklaşık 2 ay önce başladığı kursta, hem meslek öğrendiğini hem de ürettiği bebekleri satarak aile bütçesine katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Çocukların en çok sevdiği oyuncukları ürettiklerini belirten Aydoğdu, "Çocuklarımız doğal oyuncaklarla oynasın diye iplikle bebek, tavşan, kelebek, fil, zürafa örerek üretim yapıyoruz. Satıştan para kazanmaya başladık. Aynı zamanda İŞKUR'dan günlük 20 lira ücret alıyoruz. Bu kurstan çok memnunuz." ifadesini kullandı.

Hatice Güney ise oyuncakları severek yaptığını dile getirerek, "Çocukların sağlıklı oyuncaklarla oynamalarına katkı sunmanın hazzını yaşıyoruz. Oyuncak bebekleri üretirken aynı zamanda çocukluğuma geri dönüyorum." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çocuklar İçin Sağlıklı Oyuncaklar Üretiyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement