Demokratik Kongo Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Kabila Ulusa Seslendi - Son Dakika
Güncel

Demokratik Kongo Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Kabila Ulusa Seslendi

Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin 2016'da yapılacağını açıklayan Kabila, 3. kez cumhurbaşkanı seçilmesinin önünü açan anayasa değişikliği ihtimalinden söz etmedi.

15.12.2014 16:26

Demokratik Kongo Cumhuriyeti (DKC) Cumhurbaşkanı Joseph Kabila, cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin 2016'da düzenleneceğini belirtti.

Kabila, ulusa sesleniş konuşmasında 3. kez devlet başkanı adayı olabilmesini sağlayacak anayasa değişikliği ihtimaline değinmedi.

Cumhurbaşkanı Kabila, başkent Kinşasa'daki parlamentoda yaptığı konuşmada, bir kez daha devlet başkanı olmasının önünü açan anayasa değişikliği ihtimali konusunda "uluslararası aktörlere açıklama yapmak zorunda olmadığını" ifade etti.

Kabila, "Önerilere ve tavsiyelere açığız ancak emirlere asla" diyerek atalarının "sömürgeci güçlere" nasıl karşı koyduğunu hatırlattı.

DKC'de 13 yıldır iktidarda olan Kabila, Bağımsız Seçim Komisyonu'ndan (CENI) seçim süreci hazırlıklarını sürdürmesini de istedi.

Bazı muhalefet partileri toplumun temel ihtiyaçlarının giderilmediği gerekçesiyle parlamentodaki konuşmayı boykot etti.

Muhalefet partileri, 2001'den bu yana iktidarda olan Kabila'nın görev süresinin uzatılabilmesi için anayasa değişikliği girişimlerine karşı çıkıyor.

Uluslararası toplum ve muhalefet partileri, Kabila rejimini tekrar iktidara getiren 2011 seçiminde usulsüzlükler yapıldığını iddia etmişti. 2011 seçiminden bu yana ülkedeki siyasi kriz devam ediyor. - Kinshasa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Demokratik Kongo Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Kabila Ulusa Seslendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement