Dört Eski Bakanla İlgili Soruşturma Önergeleri - Son Dakika
Güncel

Dört Eski Bakanla İlgili Soruşturma Önergeleri

Basın Konseyi, TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerin Meclis TV'den canlı yayınlanmamasını kınadı.

05.05.2014 20:13

Basın Konseyi, dört eski bakanla ilgili Meclis soruşturmasına ilişkin TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerin Meclis TV'den canlı yayınlanmamasını kınadı.

Konseyden yapılan yazılı açıklamada, basın özgürlüğüne yönelik tehditlerle mücadele edilirken TBMM Genel Kurulu'nda, dört eski bakanla ilgili Meclis soruşturmasına ilişkin görüşmelerin Meclis TV'den yayınlanmadığı belirtildi.

Görüşmelerin halktan gizlenerek sansür uygulandığı savunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"17 Aralık operasyonunun ardından, 4 bakan hakkında hazırlanan fezlekelerin TBMM'de ele alındığı sırada bir dizi yasak ve özel önlemlerle gerçekler halktan gizlenmeye çalışılmıştır. TBMM Meclis TV ve spor yayınlarının aksadığı gerekçesiyle TRT 3'ün yayını da talimatlarla kesilmiştir. Açık toplumlarda, demokrasinin tüm kurallarının işlediği ülkelerde, halkın haber alma hakkına saygı asıldır.

Basın özgürlüğü ve şeffaflık çerçevesinde, halktan haberlerin gizlenmesi kabul edilemez. Bazı televizyon kanallarının, TBMM oturumunu, yayın yasağını korsan şekilde delerek, halkı gerçeklerden haberdar etme çabalarını da dikkatle izliyoruz. Kamuoyunun bilgilenme hakkının engellenmesi olarak değerlendirdiğimiz bu durumu reddediyor, Basın Konseyi olarak kınıyoruz." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dört Eski Bakanla İlgili Soruşturma Önergeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement