Duisburg Başkonsolosu Sunel, Vatandaşların Sorunlarını Dinledi - Son Dakika
Güncel

Duisburg Başkonsolosu Sunel, Vatandaşların Sorunlarını Dinledi

Duisburg Başkonsolosu Sunel, Vatandaşların Sorunlarını Dinledi

Almanya'nın Duisburg kentinde katıldığı bir toplantıda vatandaşların sorunlarını dinleyen Düsseldorf Başkonsolosu Fırat Sunel, konsolosluk için yeni satın alınan binanın, bu sene yaz tatilinin ardından hizmete girebileceğini söyledi.

02.01.2012 17:32

Almanya'nın Duisburg kentinde katıldığı bir toplantıda vatandaşların sorunlarını dinleyen Düsseldorf Başkonsolosu Fırat Sunel, konsolosluk için yeni satın alınan binanın, bu sene yaz tatilinin ardından hizmete girebileceğini söyledi.

Dernek Başkanı Ercan Özcan'ın hazırladığı toplantıda, Duisburg'ta bulunan Yurtdışı Ordulular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cihan Akyazı, Duisburg Uyum Meclisi Üyesi Bekir Sipahi, Bayburtlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Alkan Taş ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu.

Daha çok konsolosluk binasının ön plana çıktığı toplantıda söz alan Duisburg Uyum Meclisi Üyesi Bekir Sipahi, başkonsolos Fırat Sunel'e "Yeni binada da sıra kuyrukları yaşanacak mı'Konsolosluk binasında, fotokopi ve fotoğraf çektiren vatandaşlar, dışarıdan çok daha fazla para ödemek zorunda kalıyorlar.Bu durum değişecek mi?" şeklinde sorular yöneltti. Fırat Sunel, Bekir Sipahi'nin sorularını cevaplamadan önce konsolosluk için yeni alınan bina ile ilgili bilgiler verdi. Fırat Sunel, "Satın aldığımız binanın tapusu elimizde, bir sorun yok. Çalışmalarıda bizzat takip ediyorum. Zamanımın büyük bir bölümünü buraya ayırıyorum. Mevcut binamızın kullanım alanı 800 metre karedir, yeni binamızın kullanım alanı dört bin metre kare olacak. Bu sene yaz tatilinin ardından, yeni binamızda hizmet vermeye başlarız. Bu da benim Almanya'da yaşayacağım en büyük mutluluk olacak" diye anlattı.

Başkonsolos Fırat Sunel, "Eleştirirken lütfen elinizi vicdanınıza koyun. Gün geldi konsolosumuzda mesai, sabah saat 8: 30 de başlayıp gece 10'lara kadar sürdü. Hangi Alman makamı, mesai parası almadan, sırf vatandaşın işi görülsün diye fazladan çalışır?" sözleriyle konsolosluk çalışanlarını savundu.

Konsolosluğa bağlı olarak bölgede 256 bin vatandaşa hizmet verdiklerini belirten Fırat Sunel, konsolosluk hizmetlerindeki zorluklardan örnekler verdiği sırada, Almanya'da öğrencilik yıllarından konsolosluk anılarını da anlattı. Fırat Sunel, "Öğrenci olduğum yıllarda ben de, Frankfurt Başkonsolosluğu'nda askerlik ertelemesi yaptırmış bir insanım. Konsolosluğa giderken, sorun çıkartacaklar diye içim sıkılırdı. Nüfuz cüzdanım yanımda olmadığı için, askerlik ertelemesini yapmamışlardı ve Dortmund'dan 200 km mesafe yol gidip geldiğimde, lanet olsun demiştim" şeklinde anlattı.

Toplantıda bulunan Yurtdışı Ordulular Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı Cihan Akyazı, başkonsolos Fırat Sunel'e, "Konsolusluk himayesinde bir kültür evi oluşturulursa, burada gelecek nesillere Türkçe dilimiz ve kültürümüz daha bilinçli olarak aktarılır düşüncesindeyiz. Dernekler olarak bu yönde bir çalışma bekliyoruz" diyerek taleplerini iletti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Duisburg Başkonsolosu Sunel, Vatandaşların Sorunlarını Dinledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement