EGESEM'den "CNC Programlama Ve Cam" Eğitimi - Son Dakika
Güncel

EGESEM'den "CNC Programlama Ve Cam" Eğitimi

EGESEM Bilgisayar Bilişim Programları içerisinde yer alan "CNC Programlama ve Cam" eğitimi verecek.

21.08.2014 09:45

Eğitim; cam operasyonlarının kısa tanımları, ımalat bilgisi (kesme hizi, devir sayisi vs.), kesici takım bilgisi (takim çesitleri ve görevleri), ölçme ve kontrol aletleri (kumpaslar, mikrometreler vs.), cnc tezgahların avantaj ve dezavantajları, koordinat sistemleri, cnc programlamanın yapısı, hazırlayıcı fonksiyon kodları(g), yardımcı fonksiyon kodları (m), offset sayfasının yapısı, kesici çap telafileri, kesici boy telafileri, doğrusal ve dairesel hareketler, devir ilerleme hesapları, delik delme çevrimleri, klavuz çekme çevrimi, ölçeklendirme çevrimi, polar koordinat çevrimi, döndürme çevrimi, alt programlama, fanuc kontrol ünitesi, kesici takımların magazine yerleştirilmesi, parça sıfırlama, iş parçası bağlama yöntemleri, kesici takım türleri, cnc tezgahlarda iş güvenliği ve cnc tezgahlarının bakımı konularını içeriyor.

Etkinlik; CAM (Computer Aided Machine - Bilgisayar Destekli Makine) programlarının önemini ve işlevlerini öğretmeyi amaçlıyor.

Kursta; SolidCAM menüleri ve komutları anlatılarak; CAM operasyonları tanıtılacak. Ayrıca katılımcılar üretilecek parçaya uygun operasyon ya da operasyonları tespit edebilme, gerekli operasyon değişkenlerini ve takımlarını seçebilme, oluşturulan parça programının NC kodlarını çıkarabilme ve yazılan programı tezgaha aktarabilme yeteneği kazanıyor.

Eğitime; endüstri meslek lisesi, meslek yüksekokulu ve üniversitelerin makina veya mekatronik mühendisliği bölümü mezunları, lise ve yüksekokulların ilgili bölümlerinde okuyan son sınıf öğrencileri, sektörde aktif olarak çalışan operatörler, temel düzeyde windows bilgisine sahip olanlar katılabilecek.

Mezunlar; firmaların cad departmanları, makine imalatçıları ve fabrikalarda çalışabilecek. Ayrıca serbest danışmanlık ve servis hizmeti verebilecek. Eğitim 48 ders saati olarak sürecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel EGESEM'den 'CNC Programlama Ve Cam' Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement