Elektrik Kesintisi Tatilcileri Çıldırttı - Son Dakika
Güncel

Elektrik Kesintisi Tatilcileri Çıldırttı

Elektrik Kesintisi Tatilcileri Çıldırttı

Sarımsaklı'da turizm sezonunun en yoğun yaşandığı bugünlerde kesilen elektrikler nedeniyle tatilciler çileden çıktı.

23.07.2011 11:43

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ne bağlı Küçükköy Beldesi'nin sınırları içinde denizi, kumu ve havasıyla dünya genelinde tanınan Sarımsaklı'da turizm sezonunun en yoğun yaşandığı bugünlerde sık sık kesilen elektrikler nedeniyle tatilciler çileden çıktı.

Kış mevsiminde yaklaşık 10 bin olan Sarımsaklı nüfusu yaz döneminde 250 bine ulaşınca mevcut altyapı elektrik talebini karşılayamaz hale geldi. Tatilciler ve beldede yazlığı bulunanlar kesilen elektriğin gelmesini saatlerce beklemek zorunda kaldıklarını ileri sürüp Uludağ Elektrik İşletmesi'ne (UEDAŞ) tepki gösterdi.

Tatil için Sarımsaklı'ya gelen Nurettin Güney, "14 kilometre kumsalıyla dünyanın en uzun kumsalına sahip olan Sarımsaklı plajlarında güzel bir tatil yapmak için buraya geldik. Ancak her gün elektriklerin aniden ve uzun süreli kesilmesi nedeniyle tatilimiz burnumuzdan geldi. Bu bölgede elektrik dağıtımını sağlayan Uludağ Elektrik İşletmesi'nin yaşanan soruna bir an önce bir çözüm bulmasını istiyoruz. Sadece elektrik kesintisi nedeniyle 8 kişilik ailemle birlikte tatilimizi yarım bırakıp, başka bir yere gitme kararı aldık. Herkes aynı şeyi düşünüyor" dedi.

KESİNTİLER AŞIRI YÜKLENMEYİ ÖNLEMEK İÇİNMİŞ

UEDAŞ yetkilileri ise kesintiyle ilgili şunları söyledi:

"Sarımsaklı'da bulunan trafoların, klima, buzdolabı, çamaşır makinesi gibi elektronik eşyaların sürekli kullanılması, beldede enerji nakillerini gerçekleştiren trafoların aşırı yüklenmesine neden oluyor. Bu yüzden trafolar hararet yapıyor. Bu hararetin tehlikeli bir olaya neden olmasını önleyebilmek adına gün içinde enerji kesintisi yaparak, trafoların dinlenmesini ve böylelikle soğumasını sağlıyoruz. "

Öte yandan, Sarımsaklı'da, kasap, dondurmacı ve şarküteri gibi gıda ürünü satan esnaf enerji kesintileri nedeniyle buzluklarında sakladıkları ürünlerin bozulma riskiyle karşı karşıya olduklarını belirterek, sorunun çözümlenmesi için yetkililerden yardım istedi. - Balıkesir/ Ayvalik

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elektrik Kesintisi Tatilcileri Çıldırttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement