En İyi 3-Boyutlu Teknoloji Ödülünü OML Aldı - Son Dakika
Güncel

En İyi 3-Boyutlu Teknoloji Ödülünü OML Aldı

En İyi 3-Boyutlu Teknoloji Ödülünü OML Aldı

Optik Mikrosistemler Laboratuvarı, International 3D and Advanced Imaging Society tarafından 'Yılın En İyi 3-Boyutlu Teknoloji Ürünü Ödülü'ne layık görüldü.

08.10.2013 12:08

Koç Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Optik Mikrosistemler Laboratuvarı (OML), International 3D and Advanced Imaging Society tarafından 'Yılın En İyi 3-Boyutlu Teknoloji Ürünü Ödülü'ne layık görüldü.

International 3D and Advanced Imaging Society tarafından düzenlenen "2013 3D Yaratıcı Sanat Ödülleri" sahiplerini buldu. Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Optik Mikrosistemler Laboratuvarı Direktörü Prof. Dr. Hakan Ürey ve ekibinin hazırladığı "3D Taşınabilir Lazer Projektör", yılın en iyi 3-Boyutlu teknoloji ürünü ödülünü almaya hak kazandı.

Optik Mikrosistemler Laboratuvarı Direktörü Prof. Dr. Hakan Ürey, ödül kazanan projeyi ABD'de bulunan Microvision firmasının finansal desteğiyle geliştirdikleri 3-boyutlu mobil projektör ürünüyle aldıklarını belirtti. Ürünü geliştiren ekipte bulunan doktora öğrencisi Kaan Akşit ve Osman Eldeş ile birlikte piko-projektörler kullanarak yeni yazılım ve donanım uygulamaları geliştirilmesi üzerinde çalıştıklarını belirten Prof. Dr. Ürey, ekibin bu konuda yayınladığı makale de Kore'de 2012 yılında gerçekleştirilen 3-boyutlu displayler konferansında en iyi makale ödülünü aldığını söyledi.

Ödüller, 18 Eylül 2013 Çarşamba günü Paramout Pictures Studios'da ( Hollywood, USA) gerçekleştirilen törenle verildi. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ödül töreninde üç boyutlu görüntüleme teknolojileri konusunda çığır açan kurum ve kuruluşlar ödüllendirildi. Ödülü, Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Optik Mikrosistemler Laboratuvarı direktörü Prof. Dr. Hakan Ürey'in adına Koç Üniversitesi öğrencisi Ahmet Faruk Coşkun aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel En İyi 3-Boyutlu Teknoloji Ödülünü OML Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement