Endonezya'da Sel - Son Dakika
Güncel

Endonezya'da Sel

Endonezya'nın Bandung şehrinde meydana gelen sel nedeniyle üç ilçede 200 ev tamamen su altında kaldı.

30.10.2016 16:36

Endonezya'nın Bandung şehrinde meydana gelen sel nedeniyle üç ilçede 200 ev tamamen su altında kaldı.

Bandung şehrinde dün geceden beri aralıksız devam eden şiddetli yağış nedeniyle sel meydana geldi. Şehirdeki üç ilçede su altında kalan 200 evde suyun yüksekliğinin 2 metreye bulduğu belirtildi.

Bölgeye Ulusal Afet Ajansı ekipleri sevk edilirken, mahsur kalan halk kayıklarla güvenli bölgelere taşındı.

Sel nedeniyle evinde mahsur kalan Roh Andi, "Sel suları beklemediğimiz bir anda yükseldi. Evlerimizi terk etmek kolay olmuyor. Evimde yaşlı bir babam ve iki bebeğim var. Onun için kurtarma ekiplerini beklemeyi tercih ediyorum. Yağmur sezonunda sel tehlikesiyle rahat uyku bile uyuyamıyoruz." dedi.

Öte yandan şiddetli yağışlar ülkenin tamamında etkili olmaya devam ediyor. Gorontalo eyaletinde meydana gelen sel nedeniyle 16 bin kişi evlerinden tahliye edildi.

Endonezya Meteoroloji Kurumu yetkilileri, yağmur sezonunun başlamasıyla yağışların daha da şiddetleneceğini belirterek olası sel felaketlerine karşı uyarı yayımladı.

Bölgede geçen hafta meydana gelen sellerde 600 ev tamamen su altında kalmış, bir kişi hayatını kaybetmiş, maddi hasarın 1,2 milyon dolar olduğu açıklanmıştı.

Endonezya'nın Orta Java eyaletinde haziran ayında meydana gelen seller ve heyelanlarda 47 kişi hayatını kaybetmiş, 14 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Endonezya'da Sel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement