Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel hakkında "cinsel saldırı" suçundan dava açıldı - Son Dakika
Güncel

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel hakkında "cinsel saldırı" suçundan dava açıldı

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel hakkında "cinsel saldırı" suçundan dava açıldı

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel hakkında, Büyükçekmece'deki bir otelde bir iş buluşmasında, bir televizyon kanalında çalışan kadını taciz ettiği iddiasıyla "cinsel saldırı" suçundan, 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

05.01.2023 23:34  Güncelleme: 23:39

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel hakkında, Büyükçekmece'deki bir otelde bir iş buluşmasında, bir televizyon kanalında çalışan kadını taciz ettiği iddiasıyla "cinsel saldırı" suçundan, 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, müs¸teki Z.E.K'nin bir televizyon kanalında çalıştığı, çekim görüs¸meleri için 16 Haziran 2022'de Ergene Belediye Başkanı olan sanık Rasim Yüksel ile Büyükçekmece'deki bir otelde bir araya geldiği, yanlarında müs¸tekinin çalıs¸tıgˆı kanalın genel yayın yönetmeni ile sanığın bir arkadaşının da bulunduğu anlatıldı.

Tarafların yemek yedikleri esnada sanığın müs¸tekiyle ilgilenerek birtakım hususi sorular yöneltmeye bas¸ladığı, bu durumdan rahatsız olan müştekinin olayı çalıs¸tıgˆı kanalın genel yayın yönetmenine söylediği ve bu kişinin müştekiye "Biraz daha dayan." dediği iddianamede yer aldı.

İddianamede, yan yana oturdukları esnada sanığın müs¸tekiyi restoranın dıs¸ına davet ettigˆi, ardından elini müs¸tekinin omzuna atıp sarıldıgˆı, elini tuttugˆu, dokunduğu, müs¸tekinin sanığın konumu itibarıyla güçlü bir tepki gösteremeyerek yalnızca elini çektigˆi ve sanığa engel oldugˆu kaydedildi.

Bir süre sonra sanık Yüksel'in müştekiyi öpmeye çalıs¸tıgˆı, bunun üzerine müs¸tekinin "Bana yaklas¸ma" diyerek tepki gösterdigˆi anlatılan iddianamede, masaya oturdukları esnada sanığın müs¸tekiye tekrar sarıldıgˆı, ardından müs¸tekinin bir bahane bularak restorandan ayrıldığı belirtildi.

İddianamede, "Her ne kadar sanık suçlamayı kabul etmemis¸ ve bilgi sahibi olarak ifadesi alınan arkadaşı müs¸tekinin iddialarını dogˆrulamamış ise de müs¸tekinin alınan ifadesi ve mesaj tespit tutanagˆı ile sabit oldugˆu üzere müs¸tekinin çalıs¸tıgˆı televizyon kanalının genel yayın yönetmeninin müs¸tekiye, 'Kalkıyoruz, bir yirmi dakika idare et, is¸lere bu bakıyor.' s¸eklinde mesaj gönderdigˆi, müs¸tekinin cevaben 'Neredeyse her yerimi elledi, öpecekti az daha, çok rahatsız oldum, lütfen gidelim.' mesajını gönderdigˆi, genel yayın yönetmeninin ise cevaben 'Ne oldu bu kadar, hangisi normal ki bu sektörde, son kez çaba gösteriyorum.' s¸eklinde cevap gönderdigˆi tespit edilmiştir." denildi.

Hazırlanan iddianamede, dosya kapsamında müs¸tekinin beyanına üstünlük tanınarak, olay tarihinde sanığın müs¸teki üzerinde nüfuzunu kullanıp vücudunun çes¸itli bölgelerini elledigˆi, öpmeye çalıs¸tıgˆı, bu suretle cinsel saldırıda bulundugˆunun anlaşıldığı değerlendirildi.

Sanık Rasim Yüksel'in "cinsel saldırı" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Davanın duruşması ileriki günlerde Büyükçekmece Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel hakkında 'cinsel saldırı' suçundan dava açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement