Mukaddes'in Ölümünde, Sanık Avukattından İlginç Savunma - Son Dakika
Güncel

Mukaddes'in Ölümünde, Sanık Avukattından İlginç Savunma

Mukaddes\'in Ölümünde, Sanık Avukattından İlginç Savunma

Erzurum'da 17 yaşındaki Mukaddes Yasan'ın ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan otobüs şoförünün avukatı, yaya geçidinin yanlış yere konulduğunu savundu.

22.05.2015 14:16  Güncelleme: 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da geçen 25 Mart günü çarptığı 17 yaşındaki Mukaddes Yasan'ın ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan halk otobüs sürücüsü Muammer Özkan'ın avukatı Alparslan Başlıcan, kazanın meydana geldiği bölgedeki yaya geçidinin yanlış yere konulduğunu ileri sürdü.

''KAZANIN MEYDANA GELDİĞİ YER KÖR NOKTA''

Yaya geçidinin trafik ışıklarından 10 metre yukarıda olması halinde müvekkilinin dönüşü tamamlayıp Mukaddes ve arkadaşını görebileceğini söyleyen Başlıcan, "Kazanın meydana geldiği yer kör nokta. Trafik ışıkları ve yaya geçidinin kavşağın hemen başında olması sebebiyle müvekkilim kontrolündeki otobüsle geçişini tamamlayamamıştır. Kaza mahalline çarpraz bir şekilde durmuştur. Bu noktadan görme imkanı yoktu" dedi.

TELEFONLA KONUŞUYORMUŞ

Mukaddes'in babası Mehmet Sıddık Yasan'ın şikayetçi olduğu sürücü Muammer Özkan hakkında 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemi ile 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Hazırlanan bilirkişi raporunda Muammer Özkan 'kaza sırasında cep telefonu ile konuştuğu ve yaya geçiş hakkına öncelik tanımadığı' için kusurlu bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mukaddes'in Ölümünde, Sanık Avukattından İlginç Savunma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement