Eşinin Sevgisiyle Lösemiyi Yendi - Son Dakika
Güncel

Eşinin Sevgisiyle Lösemiyi Yendi

Eşinin Sevgisiyle Lösemiyi Yendi

İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören lösemi hastası 54 yaşındaki Keramettin Ok, eşi Sevim ok'un desteği ve sevgisiyle, hastalığı yenmeyi başardı.

03.11.2014 12:53

İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören lösemi hastası 54 yaşındaki Keramettin Ok, eşi Sevim ok'un desteği ve sevgisiyle, hastalığı yenmeyi başardı. Kemoterapiye başlamadan önce kendi kök hücreleri alınarak özel bir yöntemle dondurulan ve kemoterapinin ardından yapılan başarılı nakille sağlığına kavuşan Ok, "Eşim bana bir bebek gibi baktı. Onun sayesinde başaracağıma inandım, öyle de oldu" dedi.

İzmirli Keramettin Ok, 1.5 yıl önce bel ağrısı çekmeye başladı. İlk başta bunun fizik tedavi ile geçebileceğini düşünse de ağrıları gün geçtikçe arttı. Gittiği tedavi merkezinde çekilen MR'ın ardından Ok'a dahiliye ve onkoloji uzmanları ile görüşmesi tavsiye edildi. Bunun üzerine İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvuran Keramettin Ok'un ileri derecede böbrek yetmezliği çektiği; ayrıca kandaki kalsiyum oranının da hayatını tehlikeye sokacak seviyede olduğu ortaya çıktı.

Acilen hematoloji kliniğine yatırılan Ok'a, yapılan tetkikler sonucunda kan kanseri teşhisi konuldu. Ancak hastalığın henüz kemik iliğini ele geçirmediğini fark eden doktorları, hastadan aldıkları kök hücreleri özel bir yöntemle dondurdu, kemoterapi tedavisine başladı.

Tam 6 ay kemoterapi alan Ok, ardından özel bir hastanede kendi kök hücreleriyle yapılan nakille lösemiden kurtuldu. Bu süreçte eşi Sevim Ok'un desteğiyle bir an bile olsun ölümü düşünmediğini anlatan Ok, "2.5 sene önce babamı kanserden kaybettim. Hastalığımı öğrendiğimde durumun ciddiyetini anladım ve bir şekilde hayata tutunmam gerektiğini fark ettim. Eşim bana çok moral verdi. Çok şükür hastalığı yendim. İnanmak başarmanın yarısıdır, bu hastalığa yakalanan herkesin öncelikle bunu bilmesi lazım" diye konuştu.

İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Kliniği'nden Doç. Dr. Oktay Bilgir de hayati risk oluşturan bir kanseri başarıyla tedavi ettiklerini, hastanın şu an günlük hayatını sürdürdüğünü söyledi. Ok'un düzenli olarak kontrollere geleceğini belirten Doç. Dr. Bilgir, "Hastamızın kemik iliği nakli öncesi kan testleri normaldi, kansızlığı ve böbrek yetmezliği tamamen düzelmişti, kendinden kemik iliği nakli de çok başarılı geçti" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eşinin Sevgisiyle Lösemiyi Yendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement