Farklı Din Mensupları Kretschmann'ın İftar Davetinde Buluştu - Son Dakika
Güncel

Farklı Din Mensupları Kretschmann'ın İftar Davetinde Buluştu

Farklı Din Mensupları Kretschmann\'ın İftar Davetinde Buluştu

Farklı din mensupları Kretschmann'ın iftar davetinde buluştu.

29.06.2016 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Farklı din mensupları Kretschmann'ın iftar davetinde buluştu...

Baden-Württemberg Eyalet Başbakanı Winfried Kretschmann, son beş yıldan bu yana Baden Württemberg Eyalet hükümeti tarafından Müslüman sivil toplum kuruluşları temsilcilerine iftar verme adetini bu yıl da sürdürdü. Başbakanı Kretschmann himayesinde verilen 6. İftar Daveti'ne yaklaşık 100 kişi katıldı.

Almanya'nın Baden-Württemberg Eyalet Başbakanı Winfried Kretschmann'ın eyalette bulunan Müslüman sivil toplum kuruluşları temsilcilerine verdiği iftara, Yahudi Cemaati ve kiliseden temsilciler de katıldı.

Başbakanı Kretschmann iftarda diyalog vurgusu yaptı. Başbakan Kretschmann, Müslümanlar ülkemizin bir parçasıdır. dedi.

İlk defa Yeşiller Eyalet Parlamentosu Müslüman Başkanı Muhterem Aras, Stuttgart Başkonsolosu Ahmet Akıntı, Karlsruhe Başkonsolosu Cem Örnekol, Tübingen Üniversitesi İslam Teoloji Merkezi Başkanı Prof. Dr. Erdal Toprakyaran, CDU'dan Sylvia M. Felder, DİTİB Württemberg Eyalet Birliği Başkanı Erdinç Altuntaş, DİTİB Baden Eyalet Birliği Başkanı Cihan Şavran, Yahudi Cemaati ve Kilise temsilcileri, Türk ve Alman sivil toplum kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, işadamları ve eyaletteki Müslüman cemaatlerden temsilciler de iftarda hazır bulundu.

İftar yemeği öncesi davetlilere hitabeden Baden-Württemberg Eyalet Başbakanı Winfried Kretschmann, inanç özgürlüğüne büyük önem verdiklerini belirterek, eyaletteki Müslümanların dini vecibelerini özgürce yerine getirmelerinden büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

MÜSLÜMANLAR BU ÜLKENİN BİR PARÇASIDIR

Ülkedeki Müslüman toplumu ile barış, birlik ve beraberlik içinde ve karşılıklı saygı çerçevesinde yaşanılması gerektiğini ifade eden Başbakan Kretschmann. Eyaletimizde pek çok Müslüman, çok başarılı ve kariyer sahibi. Bunlar, büyük şirketlerin yönetimlerinde yer almaktalar veya kendi şirketlerini kurmuşlar. Bu kişilerin birçoğu eyaletimizde istihdam oluşturuyor, vergi ödüyor, politikada ve derneklerde yer alıyorlar. Müslümanlar bu ülkenin bir parçasıdır. Baden-Württemberg'de kiliseler ve dini topluluklar arasındaki diyalog, aynı zamanda inanan ve inanmayan insanlar arasındaki diyalog toplumumuz için büyük önem taşımaktadır. Bunu için farklı inanç grupları arasında diyaloga ihtiyacımız var. Eyaletimizde yaklaşık 400 bin Müslüman yaşıyor. Müslümanlara karşı hoşgörü kültürünü geliştirmemiz kaçınılmaz bir durum. İnsanlar sadece kabul gördükleri yerlerde yaşamak isterler. Geldiğimiz yerler faklı olabilir, ancak bulunduğumuz ve yaşadığımız yer açısından beraberce geleceğimizi inşa etmek zorundayız, diyen Kretschmann, demokrasilerde insanların değişik görüşleri olabilir. Fakat seçilmiş federal milletvekillerine yapılan hakaret, tehditler, ülkemizde bu gibi olaylara yeri yoktur diye konuştu.

İftar programında bir konuşma yapan Akademi Rottenburg Dr. Hussein Hamdan, Eyaletteki dini toplulukların din özgürlüğü ve insan hakları ihlallerine karşı vermiş olduğu özverili çabalar herkese örnektir. dedi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Farklı Din Mensupları Kretschmann'ın İftar Davetinde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement