Fransa'daki Terör Saldırısı Nedeniyle Tüm Dünya Ayakta - Son Dakika
Güncel

Fransa'daki Terör Saldırısı Nedeniyle Tüm Dünya Ayakta

Fransa\'daki Terör Saldırısı Nedeniyle Tüm Dünya Ayakta

Nice'deki terör saldırısı nedeniyle dünyadan tepkiler yükseldi. ABD Başkanı Barack Obama ise saldırıyı kınadı, Donald Trump , basın toplantısını erteledi.

15.07.2016 05:13  Güncelleme: 08:03

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Nice'deki terör saldırısı nedeniyle Avignon'daki tatilini kısa kesip başkent Paris'e dönme kararı alırken ABD Başkanı Barack Obama ise saldırıyı kınadı.

GÜVENLİK ZİRVESİ TOPLANACAK

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, saldırının ardından güvenlik zirvesini toplayacağını duyurdu. Hollande, günün ilk saatlerinde İçişleri Bakanlığı'ndaki Kriz Merkezi'nde ülkenin üst düzey güvenlik yetkilileriyle bir araya gelecek.

TRUMP BASIN TOPLANTISINI ERTELEDİ

Amerika'da Cumhuriyetçi Parti'nin Başkan Adayı Donald Trump ise, Nice'deki saldırı nedeniyle başkan yardımcısı adayını açıklayacağı basın toplantısını erteledi.

OBAMA SALDIRIYI KINADI

ABD Başkanı Barack Obama, Nice'deki olayın "korkunç bir terör saldırısı" gibi göründüğünü söyleyerek saldırıyı kınadı. İngiltere'nin yeni başbakanı Theresa May de Nice'deki gelişmeler hakkında bilgilendirildiği ifade edildi.

OLAĞANÜSTÜ HAL UZATILMIŞTI

Fransa'da, 13 Kasım'da düzenlenen ve 130 kişinin öldüğü Paris saldırılarının ardından ülkede olağanüstü hal ilan edilmişti. Olağanüstü hal daha sonra Temmuz ayı sonuna kadar uzatılmıştı.

ŞAMPİYONAYA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Son saldırının düzenlendiği Nice, 10 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası'nda maçların oynandığı kentlerden biriydi.






Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fransa'daki Terör Saldırısı Nedeniyle Tüm Dünya Ayakta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • Muro: Akrep akrebi sokuyor 5 1 Yanıtla
  • Kayanabi: Niyeyse uzulmedimamk beter olsunlar 4 1 Yanıtla
  • Antepli: Nerden cıkardınız ayakta oldugumuzu ben oturuyorum su anda 3 1 Yanıtla
  • izmir: arkadaşlar goreceksiniz en son butun bu olayların hesabı türkiyeye kesilecek çunku çok acık ve herkes tarafından bilindiği gibi butun dinci teror orgutlerine cok bir şekilde destek verıyor 1 2 Yanıtla
  • Oksan: Iraktaki, Afghanistan daki, suriyedeki cocuklar buyudu. Annelerinin karninda sitres ve aciyla dogdular. Savasta babalarini , annelerini, yakinlarini kaybettiler. Simdide saldiriyorlar. Bizde savas var siz yaptiniz, sizdede olsun diye. Artik dunya sukunet istiyor, amma biraz zor. Gittikcede daha kötuye gidiyor dunya 0 0 Yanıtla
  • Oksan: Yilanlarin dansi. Terörle dans eden, parnerinin zehirli oldugunu bilir. Firansayi soktu, terörust partnerleri 0 0 Yanıtla
  • izmir: inanın butun bunların sebebi beslediğiniz işid itidir. işidin doktuğu her bir damla kanın hesabı obur dunyada ona destek verenlerden ve ona destek verenlere destek verenlerden sorulacak. allahın adaletinden asla şüphem yok 0 0 Yanıtla
  • forest: dest hewş işid 0 0 Yanıtla

Advertisement