Genç Sanatçılar Sanatseverlerle Buluşuyor - Son Dakika
Güncel

Genç Sanatçılar Sanatseverlerle Buluşuyor

Genç Sanatçılar Sanatseverlerle Buluşuyor

Yosun Güreli ve Burcu Kılıç Buryos.com'da genç sanatçıları sanatseverlerle buluşturuyor

13.11.2012 13:24

Yosun Güreli, yakın arkadaşı Burcu Kılıç ile online sanat galerisi Buryos.com'u kurarak genç sanatçıların yeteneklerini gösterebilecekleri ve sanatseverlerle buluşabilecekleri bir platform yarattı.

Tam bir sanat meydanı olarak karşımıza çıkan Buryos.com şu anda aktif olan 'Blossoms' ve 'Snaps' bölümleri ile hizmet veriyor. Blossoms bölümünde genç sanatçıların tablolarına yer verilirken 'Snaps' bölümünde fotoğraf sanatıyla ilgilenen gençlerin eserlerine yer veriliyor. Özel bir alan olan 'VIP' bölümünde ise koleksiyonerler ellerindeki eserleri satabiliyor. Böylece genç yeteneklerle üstad sanatçılar aynı platformda buluşmuş oluyor.

Sanatı belli bir zümreye değil halka sunmanın gerekliliğine inandığını belirten Yosun Güreli Buryos ile ilgili olarak şöyle konuştu: "Buryos genç yeteneklerin eserlerini sanatseverlerle buluşturabilecekleri online bir sanat galerisi. Üniversitelerde yer alan afişlerimizle gençlere ulaşıyoruz. Amacımız en iyi ve mükemmeli bulmak değil, en fazla gence ulaşmak. Bu sebeple eserleri değerlendiren bir seçici kurulumuz yok. Sanatı belli bir zümrenin beğenisine değil halka sunuyoruz."

Zeynep Ilıcalı Buryos meydanında dükkan açtı

Buryos'un farklı binalardan oluşan gerçek bir meydan olduğunu söyleyen Yosun Güreli bu binaların gençleri desteklemek isteyen, sosyal sorumluluk bilincindeki kurum ve kuruluşlara da açık olduğunu vurguluyor. Güreli: "Zeynep Ilıcalı ve ortağı Melda Aksu'nun sahibi olduğu Thanx.Co sosyal dönüşüm projelerinin yanı sıra genç tasarımcılara verdikleri estetken dolayı Buryos meydanında dükkan açtı. Bu bizim için çok sevindirici bir gelişme çünkü bu kurumlarla gençlerin bir araya gelme şansı da yaratıyoruz" dedi.

Buryos'da her bir sergi bir ay süre ile sanatseverlerin beğenisine sunuluyor ve her yeni sergi ile yeni sanatçılar, yeni yetenekler gün ışığına çıkıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Genç Sanatçılar Sanatseverlerle Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement