Görele'de, Bayırbucak Türkmenleri İçin Yardım Kampanyası Başlatıldı - Son Dakika
Güncel

Görele'de, Bayırbucak Türkmenleri İçin Yardım Kampanyası Başlatıldı

Görele Belediyesince, Bayırbucak Türkmenlerine yönelik "Komşusu aç iken, tok yatan bizden değildir" sloganıyla yardım kampanyası başlatıldı.

18.01.2016 17:11

Görele Belediyesince, Bayırbucak Türkmenlerine yönelik "Komşusu aç iken, tok yatan bizden değildir" sloganıyla yardım kampanyası başlatıldı.

Belediye Başkanı Tolga Erener, Cumhuriyet Meydanı'ndaki yardım çadırında yaptığı konuşmada, Bayırbucak Türkmenlerine yapılan zulme sessiz kalınmaması gerektiğini söyledi.

Toplanan yardımların belediye tarafından Suriye'deki Türkmen yetkililere teslim edileceğini belirten Erener, şunları kaydetti:

"Bayırbucak Türkmenleri ile aynı ümmetin, aynı milletin evlatlarıyız. Türkmen yurdu olan Bayırbucak Türkmen dağında bugün zulüm ve soykırım uygulanıyor. Biz Millet olarak daima mazlumun, mağdurun ve zulme uğrayanların yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Suriye'de yaşanan iç savaşta en fazla etkilenen zulüm ve soykırıma uğrayan Bayırbucak Türkmenlerinin her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için başlattığımız yardım kampanyasına vatandaşlarımızın duyarlılığını bekliyoruz."

Erener, yardım yapacak vatandaşların Beyaz Masa hattından da irtibata geçebileceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Görele'de, Bayırbucak Türkmenleri İçin Yardım Kampanyası Başlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement