Güney Kore'de Yolcu Gemisi Battı (2) - Son Dakika
Güncel

Güney Kore'de Yolcu Gemisi Battı (2)

Güney Kore\'de Yolcu Gemisi Battı (2)

Neden BATTI?

16.04.2014 17:47

Neden BATTI?

Güney Kore medyası, kurtulanların aniden "büyük bir gümbürtü' duyduğu, dolayısıyla binlerce tonluk feribotun sualtı kayalığına çarpmış olabileceği yorumlarına yer verdi. İngilizce yayımlanan Korean Times gazetesi, kaza bölgesi ve çevresinde kayalıkların bulunduğunu, geminin rotasından çıkarak söz konusu alana girmiş olabileceğini belirtti. Gazete, gemicilik uzmanlarına dayanarak, çoğunlukla küçük ölçekli gemilerin bu bölgeyi geçiş güzergahı olarak kullandığına işaret etti. Buna karşın, 900 yolcu kapasiteli geminin sahibi olan şirket, rotadan sapma iddialarını reddeden açıklama yayımladı.

"O ANONS CAN KAYBINI ARTTIRABİLİR"

Yonhap haber ajansına konuşan bir yolcu ise, geminin büyük bir gürültüyle sarsılması ardından kaptanın yaptığı anonsla, yolculardan yerlerinde kalmalarını istediğini ancak, feribotun kısa süre sonra su alarak hızla yan yatmaya başladığını iddia etti.

"HEPSİ AYNI OKULDAN"

Güney Koreli yetkililere göre, bu sabah saatlerinde kaza yapan gemide 325'i lise öğrencisi ve 15'i öğretmen olmak üzere 429 yolcu ile 30 mürettebat bulunuyordu. Yan yatarak batan gemideki 325 öğrencinin tamamının ise, Ansan kentindeki Danwon Lisesi'nde okuduğu belirtildi.

TURİSTİK ADAYA GİDİYORDU

Salı gecesi ülkenin batısındaki İncheon limanından demir alan SEWOL isimli 6325 tonluk dev feribot, Kore yarımadasının kuzeybatı açıklarındaki Jindo adası civarında battı. Gemi, popüler turistik destinasyonlardan Jecu Adasına yol almaktaydı.

72 GEMİ VE 18 HELİKOPTER

Akşam saatleri itibariyle facianın meydana geldiği deniz sahasında aralarında askeri ve sivil deniz araçlarının da bulunduğu irili ufaklı 72 gemi ile 18 helikopter arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. - Medyası

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Güney Kore'de Yolcu Gemisi Battı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement