İçmeler Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı'na Yoğun İlgi - Son Dakika
Güncel

İçmeler Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı'na Yoğun İlgi

Marmaris ilçesinde bir yıl önce 23 Nisan'da açılan bilim ve eğitim temalı İçmeler Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı'na 25 bin ziyaretçinin geldiği bildirildi.

27.03.2018 18:48

Marmaris ilçesinde bir yıl önce 23 Nisan'da açılan bilim ve eğitim temalı İçmeler Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı'na 25 bin ziyaretçinin geldiği bildirildi.

Marmaris Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 23 Nisan 2017 yılında törenle kapılarını ziyaretçilerine açan İçmeler Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı'nın bölgede bilim ve eğitim temasıyla bir ilk olduğu, bil yıl içinde 25 bin ziyaretçiyle önemli bir başarıya imza attığı ifade edildi.

Parkın, bilim ve eğlencenin bir arada olduğu, 14 tematik bahçeden oluşan İçmeler Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı, İçmeler Mahallesi'nde yaklaşık 8 bin metrekare açık ve 250 metrekare kapalı alana sahip.

Açıklamada, parkın 175 tür bitki ile botanik park özelliği de taşıdığı, Fen Bilgisi öğretmeni eşliğinde ilk ve orta öğretim müfredatına uygun her ay düzenli olarak gerçekleştirilen atölyelerde öğrenciler bir yandan eğlenirken, diğer yandan da fen bilimlerinin temel kurallarını deneyimleyerek öğrenme şansı yakaladığı vurgulandı.

Marmaris'ten olduğu kadar ilçe dışından da parkın ilgi gördüğünün aktarıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Parkın ziyaretçileri arasında Köyceğiz, Menteşe, Dalaman, Seydikemer, Bozburun, Antalya- Demre ve Tunceli-Ovacıklı öğrenciler yer aldı. Marmaris'ten ise çok sayıda ilköğretim ve anaokulu düzeyinde öğrenci parkın misafiri oldu. Akdeniz Koruma Derneği, TEMA gibi sivil toplum örgütlerinin de etkinlikleriyle desteğini sürdürdüğü İçmeler Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı, Marmaris Semenderi Koruma Projesi ve Akdeniz Keşiş Foku Koruma Projelerine de ev sahipliği yapıyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İçmeler Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı'na Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement