İngiltere'de Woolwich Cinayetinde 2 Kişi Suçlu Bulundu - Son Dakika
Güncel

İngiltere'de Woolwich Cinayetinde 2 Kişi Suçlu Bulundu

İngiltere\'de Woolwich Cinayetinde 2 Kişi Suçlu Bulundu

İngiltere'de Lee Rigby adlı askerin öldürülmesiyle ilgili, iki kişi suçlu bulundu.

19.12.2013 16:08  Güncelleme: 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'de Lee Rigby adlı askerin öldürülmesiyle ilgili, iki kişi suçlu bulundu.

Londra'daki Old Bailey Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, jüri olayın zanlıları 29 yaşındaki Michael Adebolajo ile 22 yaşındaki Michael Adebowale hakkındaki kararını bugün açıkladı. Mahkemenin, suçluların cezasını ise ocak ayında açıklaması bekleniyor.

Kararın ardından asker Rigby'nin ailesi, gözyaşlarını tutamayarak "Bu hayatımızın en zor dönemiydi. Hiçbir ailenin böyle bir süreçten geçmesini istemeyiz" açıklamasında bulundu.

İngiltere Başbakanı David Cameron, mahkeme kararının memnuniyetle karşılandığını bildirirken İçişleri Bakanı Theresa May, ülkenin bu cinayetin kınanması konusunda birlik içerisinde olduğunu dile getirdi.

25 yaşındaki İngiliz asker Lee Rigby, Londra'nın güney doğusunda bulunan Woolwich semtinde 22 Mayıs'ta gün ortasında bıçaklanarak öldürülmüştü. İngiliz hükümeti olayı "terör saldırısı" olarak nitelemişti. Adebolajo ve Adebowale, asker Rigby'e önce arabayla çarpmış, daha sonra yolun ortasına sürükleyerek, bıçaklamış ve başını satırla kesmek istemişti.

Olayın suçlularından Adebolajo ifadesinde, İngiltere'de doğduğunu, büyüdüğünü ve eğitim aldığını, kendisine "İngiliz" denilmesinden utanmadığını ifade etmişti. "Ancak İngiliz olmak şimdi cinayet, tecavüz ve yağmalama gibi sözcüklerle birlikte anılıyor" diyen Adebolajo, "Müslümanlar ile İngiliz halkı arasında bir savaş bulunduğunu ve kendisinin Allah'ın askeri olduğunu" söylemişti. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İngiltere'de Woolwich Cinayetinde 2 Kişi Suçlu Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement