İslam Dünyasında Birliktelik Hukuku" - Son Dakika
Güncel

İslam Dünyasında Birliktelik Hukuku"

Anadolu Eğitim ve Davet Gönüllüleri Platformu tarafından Afyonkarahisar'da "İslam Dünyasında Birliktelik Hukuku" başlıklı program düzenlendi.

07.08.2018 13:15

Anadolu Eğitim ve Davet Gönüllüleri Platformu tarafından Afyonkarahisar'da "İslam Dünyasında Birliktelik Hukuku" başlıklı program düzenlendi.

Sandıklı ilçesinde bir otelde tertip edilen ve konuşmacı olarak Prof. Refik Korkusuz'un katıldığı programda, İslam ülkeleri denildiği zaman 57 ülkenin akla geldiğini söyledi.

Korkusuz, şunları kaydetti:

"İslam ülkeleri arasındaki nefret dilinin behemehal kaldırılması gerekiyor. İslam dünyasında korkunç bir nefret dili var. Nefret dilinin azalması için tüccarlara ve sivil toplum kuruluşlarına ihtiyaç var. Hukukta İslam aleminin birlikteliğinin tek yolu, fıkıh eliyle günümüz hukukçularının bir araya gelerek kararlara orijinal hükümler vermesidir. Hukuk sistemleri ikiye ayrılır. İctihadi hukuk, kanun sistemi. İslam ülkeleri arasında yirmi yıl savaşları, yüz yıl savaşları yok. Nefret dilini kaldırıp fıkıh ehliyle hukuk ehlini bir araya getirmek gerekiyor. İslam ülkeleri bir hedef ortaya koymalı, temel yasalar ortaya koymalı. Her ülkenin kültürel değerleri dikkate alınarak bu normlar düzenlenmelidir. Hukuk birlikteliğinde çok çalışmaya ihtiyaç var. Bu alanda çalışma yok."

Korkusuz'un konuşmasının ardından Prof. Zekeriya Kurşun da "İslam coğrafyasındaki durum ve İslam dünyasının zayıflıkları, imkan ve potansiyeller" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İslam Dünyasında Birliktelik Hukuku' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement