İsrail'in Gazze'ye Saldırıları - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

Saldırılar Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da protesto edildi AP üyesi Auken: "Her sabah ölüm ve yıkımlarla uyanıyoruz, öfkemiz ve çaresizliğimizden dolayı buradayız"

28.07.2014 22:03

İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki gösteren Danimarkalılar, başkent Kopenhag'da geniş katılımlı miting düzenledi.

Danimarka- Filistin Dostluk Derneği ile Mellemfolkeligt kuruluşu tarafından düzenlenen miting Radhuspladsen Meydanı'nda yapıldı. Meydanda toplanan ve çoğunluğu Danimarkalılardan oluşan binlerce kişi, ellerinde saldırıları protesto eden ve işgale son verilmesini isteyen pankartlar taşıdı.

Protesto mitingde Mısırlı müzisyen Zaki ve Afrikalı müzik grubu Shaka konser verirdi. Gösteride Sosyalist Halk Parti'den (SF) Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi Margrethe Auken ile Enhedslisten sözcülerinden Pernille Skipper ve Danimarka Filistin Dostluk Derneği Başkanı Fathi al-Abid birer konuşma yaptı.

Fathi al Abid konuşmasında, sorunun dinsel bir sorun değil politik olduğunu söyledi. Burada etnik ya da dini gibi herhangi bir kesimi hedef almadıklarını, işgale ve katliamlara karşı mücadele ettiklerini ifade eden Abid, "Bu nedenle İsrail'de Filistin'in işgaline ve işgal altındakilere baskıya karşı çıkan İsrailli kuruluşların faaliyetleri önemli, onlara teşekkür ediyoruz" dedi.

Abid, bugün İsrail'in katliamlarının sürdüğünü belirterek sahneden İsrail'in son saldırısında yine çok sayıda çocuğun öldüğünü duyurunca katılımcılar, İsrail'i yuhaladı.

SF'den AP üyesi Margrethe Auken de her sabah Filistin'den daha fazla ölüm ve yıkım haberleri aldıklarını belirterek şunları söyledi:

"Her sabah ölüm ve yıkımlarla uyanıyoruz, öfkemiz ve çaresizliğimizden dolayı buradayız. Sabah uyandığımızda dizi dizi ölümleri görmek, ölüm ve yıkımları görmek tahammül edilecek gibi değil. Görevimiz şu an kalıcı bir çıkar yol bulmak, kalıcı bir barış olmadığı zaman sadece ateşkesin bir anlamının olmadığını gördük ki zaten bugün kimse ateşkesten bahsetmedi. Bu savaş eşitler arası bir savaş değil bu savaş birinin diğerini işgalidir. Bu sorun on yıllardır sürüyor ancak şimdi daha da kötüye gidiyor."

Eyleme katılanlar daha sonra dağıldı. - Danimarka

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'ye Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement