İzmir Tarihi Birgi Mahallesi'nde 50 Dönüm Zeytin Bahçesi Yandı - Son Dakika
Güncel

İzmir Tarihi Birgi Mahallesi'nde 50 Dönüm Zeytin Bahçesi Yandı

İzmir Tarihi Birgi Mahallesi\'nde 50 Dönüm Zeytin Bahçesi Yandı

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında çok sayıda zeytin ağacı yanarak zarar gördü.

04.08.2016 06:07

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında çok sayıda zeytin ağacı yanarak zarar gördü. Can kaybının yaşanmadığı yangında maddi hasar oluştu.

Birgi Mahallesi İrimağzı Mevkii'ndeki bir zeytin bahçesinde dün saat 19.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Dumanı fark eden çevredekiler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Yangına; Bayındır, Tire ve Selçuk'tan gelen 5 arazöz, 2 itfaiye ve Kiraz Belediyesi'ne ait 2 iş makinesi müdahale etti. İtfaiye ekipleri 2 saat içinde yangını söndürdü. Olayda can kaybı yaşanmazken maddi hasar meydana geldi.

İrimağzı Mevkii'nde bahçesi ve evi olan Recep Ergenç, Yangın yukarıdan doğru geldi. Biz önlemini almak için hortumları hazırladık. İtfaiyeler bizle beraber geldiler. Burada önlemini almış olduk. Biz hemen evin etrafını ıslatmaya başladık ev yanmasın diye. Evi kurtarmaya çalıştık. Zararımız var. Zeytin ağaçlarımız yandı. Yemişlerimiz yandı. Tam da üzerinde mahsul verdiği zaman. 6 zeytin, 20 yemiş ağacımız yandı. Bayağı bir zararımız var. Yangının neden çıktığını bilmiyoruz. Sadece 5 parsel yukarından geldi. Biz dumanı gördüğümüz zaman bahçemize gelerek hazırlığa geçtik. Söndürmek için yetersiz kaldık. İtfaiyede o arada geldi söndürdü. Allah razı olsun hepsinden dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Tarihi Birgi Mahallesi'nde 50 Dönüm Zeytin Bahçesi Yandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement